No skúsim odpovedať na vaše poznámky hlavne na biotop amazon. Nakoľko musím uznať, že som začiatočnik a každy sa učí na vlastných chybách tak prišiel som nato aj ja. Keď som si kúpil akva. tak som si študoval a podľa toho aké som mal ryby som myslel, že aha budem sa snažiť o niečo také. Časom som prišiel nato, že už len pojem biotop je riadne podrobný a dosiahnuť niečo také je viacmenej nereálne. Človek by sa tomu musel venovať dennodenne a aj to by mal ťažké niečo také dosiahnuť.

Idem ku guramám ostali mi ešte po kúpe akva takže som si ich nechal a akvarko ostalo ako zatial spoločenské.
Začiatočnicku daň som zaplatil aj za ten piesok. Na začiatku to bolo pekne velmi sa mi to páčilo časom som prišiel nato, že to je riadna blbosť a mal som dať všetko rovnaky substrát prípadne som to mal nejak zabezpečiť aby sa mi to nemiešalo lebo teraz to neje také ako som chcel.
Bridlice len preto som dal aby mi to držalo a i tak časom zarastú a nebude to dúfam vidno ale skúšam čo to dá. Som doma každy mesiac tak uvidím aky to spravy efekt po mesiaci. Skúšam vždy nemám ešte pojem čo a ako ďalej bude ale jedno viem, že to chcem mať pekné zelené a aby vyniklo aj 3D pozadie. Riešim to viacmenej až potom keď všetko podrastie a nebude sa mi to páčiť tak vytrhám presadím prípadne nakúpim zasa niečo nové. Snažím sa čítať veľa článkov atď. atď. ale niečo také sa naučiť je náročne a chce to veľa ale veľa praxe ktorú musím získať.
Aktuálny zoznam rýb:
6x Akara hnedá (Cleithracara maronii)
4x Akara zelená
2x Prísavník Gibiceps (Pterygoplichthys gibbiceps)
6x Prísavník Gibiceps Krásne mi čistí 3D pozadie ešte kým je malička tak pomôže.
1x Přísavka thajská (Gyrinocheilus aymonieri) Možno časom pôjde preč ale zatial to ešte zvládam z jej povahou.
5x Skalára amazonská (Pterophyllum scalare)
9x Tetra černá (Gymnocorymbus ternetzi)
Rastliny je tam toho dosť a neviem presne názvy. Môžem napísať len tie základné anubias, echinodrus, riccia ostatné musim zistiť.

Kúpil som set CO2 s Ph controlerom 2kg bomba komplet cena okolo 450€ Je tam toho viac.
Voda:
NO2 : 0
NO3 : 10
Ph : 7.0
Cl2 : 20
KH : 16
GH : 8
(hodnoty nemusia byť celkom presne nakoľko je to vždy merané len papierovým testom)
Prestal som vzduchovať.
Čistím to každy týždeň + odkalenie v prípade, že treba tak aj filter len vymeniť špongiu asi každy mesiac prípadne dve a skontrolovať ho. Také veľke čistenie prebehne vždy keď som doma takže každy mesiac + pretrhanie rastlin atď.
Musím uznať, že do akva som dal už dosť veľa penazi a snažím sa aj času hoci ho veľa nemám ale človek si vždy nájde. Ako som možno niekde už písal bude mi to slúžiť hlavne nato aby som mal skúsenosť a vedel čo ma čaká keď budem stavať dom a v ňom príde určite veľke akva aspoň 1 000l. Tu si odchovám aj rybky hlavne tie Akary a skalárov.
Pridávam i pár fotiek aby som nebol za zlého

P.S keď sa bude dať tak musím zmeniť asi názov témy

alebo prípadne fakt sa posnažiť o ten Biotop a spraviť to taká ako to má byť