Okrem toho ze sa slovenske nazvy akvarijnych rastlin pouzivaju len zriedka (este som nevidel v akvaristike napisane na stitkoch nazvy ako "Vodomor") nie je problem si vyhladat co je to za rastlinu aj podla latinskeho nazvu...krakenader napísal:V searchi sú samé latinské názvy. Nevie niekto slovenské?
mystka napísal:Ahoj. S rybickami urcite pockaj aspon mesiac. Nasad co najviac rastlin vhodnych do tvojich podmienok (velkost akvaria a hlavne ovetlenie). Nie je vidno, ze by si tam nejake mal, ale rastlinky maju svoje naroky na svetlo a obycajne denne im je nepostacujuce. Taky zaklad je cca 0,5 Wattu na 1 l vody. To by mali rastlinky nie extra narocne na svetlo v pohode zvladnut. Nechaj potom akvarium cca mesiac bez ryb, s nonstop pustenym filtrom, zapnutym osvetlenim (ja svietim 12 hod. - ale ved to si nastudujes sam) a az potom vypusti rybky. Skus pohladat temu ohladom zabehu akvaria a dusiku v akvariu. Na filtri mozes vzduchovanie uplne vypnut, pretoze bude postacovat kyslik, ktory vyrobia rastliny a pohyb hladiny.
PS: Sam zistis, ze akvarium bude ovela krajsie bez umelych rastlin a keramickeho hradu.. aj ked ja mam v akvariu keramicku jaskynu, ale nie je vidno, je za rastlinami.
krakenader napísal:Čítal som, že rastliny rastú aj v kamienkoch.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.