Tak som cez vikend majstroval.Ide len o akysi prototyp z materialu ktory som mal doma a naradie na pracu tiez nebolo uplne idealne takze si nevsimame krivo odpilenu dosku a nejaky ten mm hore-dole

Celkovy pohlad
Konecne mozem kuknut do akvaria aj z boku.Nechcel som ale celu vahu krytu polozit na sklo takze vpredu drzi kryt na hlinikovom L profile 20x40 a vzadu na jakli 20x20 (hrubka AL 2mm) ktore su pripevne na skrinke takze cela vaha je prenesena na skrinku a vzadu az na podlahu.

Uz viem ze predne profily budu len 20x20 (takto udrzia vahu a zakryju len samotne sklo a vystuhy v rohoch) a vzadu bude 20x40 na bokoch a jeden aj v strede.
Vrchny kryt
vrchny kryt je rozdeleny na dve casti.Vpredu 15cm a vzadu 30cm.

Svetlo je zavesene na zadnej doske na obycajnych suflikovych pantoch.To koli tomu aby boli trubice v idealnej polohe nad akva a pri udrzbe si ich jednoducho zasuniem dozadu (rozdiel obr1 svetlo uplne vpredu a obr2 uplne vzadu).Ako na fotkach vidiet o vetranie sa stara 25cm ventilator z PC ktory napajam z adaptera.Funguje na nizkych otackach uz od 3V takze je uplne potichu ale na velky priemer ma slusny airflow.Chcelo by to len decentnejsiu mriezku navrch ale to sa doriesi...

Nasledne je aj cely zadny kryt otvaratelny.Jednoduchsiemu otvaraniu a "zaisteniu" v otvorenom stave pomahaju nabytkove plynove vzpery.Takto mam pristup k celej sirke akvaria a stale ho mam osvetlene...
Osvetlenie
Tu je detail zavesenia svetla.V novom kryte planujem pouzit trubice T5 a miesto 6x36W - 4x54.Vodotesne patice,nerez plech...

Cele osvetlenie sa da vysunut dopredu takze v pripade nejakej poruchy nemusim rozoberat cely kryt

Privitam rady na vylepsenia.Cena takehoto krytu sa blizi k cene "standardnych" plastovych krytov ktore ale nesplnaju moju predstavu o dizajne a funkcnosti.Novy stolik a kryt by som chcel mat obkladany alucobondom v striebornom eloxe bez akychkolvek viditelnych spojov tak nech to je na prvy krat