xDodox napísal:Tropical Ferro-Aktiv. Cena okolo 50,- Sk.
XP napísal:... Kup si PMDD a rozrob ho nasledovnym sposobom... 1flaska 0,4l destilky do nej daj TENSO coctail (PLANTEX) + K2SO4+MgSO4*7H2O , 2.flaska 0,4l destilky rozrob v nej KNO3, 3. flaska 0,4l destilky rozrob len KH2PO4 ...
ten tvoj navod mi pripadal celkom rozumny, tak som siel do toho, kupil som novu varku PMDD, lebo staru som mal namiesanu v jednom roztoku ... ale ... sada toho pmdd je oznacena len cislami (roztok 1, 2,3..) a navyse su to 4(!) sacocky ... da sa z toho nejako urcit, co je co? podla vzhladu napriklad? mam pytliky s nasledovne vyzerajucimi vecami: zeleno_hnedy jemny prasok, biely jemny prasok1, biely jemny prasok2 a biele krystaliky (zrnitost ~krystalovy cukor).
XP napísal: Oups toma nenapadlo, zeby niekto kto predava PMDD neozacoval jednotlive sacky, asi kupujes na nespravnom mieste![]()
![]()
![]()
Oukej, teda to zelenohnede...je Tenso, najhrubsi krystalovy cukor (je ho najviac ...33g ) je MgSo4*7H2O, to co vyzera ako praskovy cukor a ma take tvrde hrudky je K2SO4, To co vyzera ako sol je KNO3 a tak ako pise Dzoni asi tam nebudes mat KH2PO4 to vyzera podobne ako sol... jemne krystaliky... ale toto sa objednava zvlast.
Inak u mna kupene PMDD je oznaceny kazdy sacok co obsahuje![]()
snake napísal:Ale ako to je s meranim takych prvkov ako napr. K, alebo Mg? XP radil dolievat namiesany roztok č.1 /tenso+..../ az do priatelnej hodnoty zeleza..Ale ak by som teoreticky potreboval kvantum roztoku na zdvihnutie Fe, nepredavkujem akva draslikom.?Ja viem, tazko to robit bez detailneho rozboru vody..
snake: hi hi...a nerastie..JBL gulicky, PMDD, CO2, svetlo...Uz neviem co by som mohol viac urobit...
Wepman napísal:Zaklad je investovat do zakladnych testov, aspon PH, UT+CO2, FE, NO3. Tiez mi chvilu trvalo nez som nasiel optimalnu kombinaciu. Ked som daval malo hnojiva a nemal som co2, musel som svietit menej a tak, ale ked uz najdes nejake optimum tak radost pozerat... horsie je to s pretrhavanim potom. Vsetko je tu na fore staci hladat, citat a vyberat si info niekde bokom.
snake napísal:Hmm, to mi je jasne. Myslim, ze mam doma snad vsetky dostupne komercne testy, ake su na trhu..A tak isto by som sem nepisal a hladal by som po fore /co aj pravidelne robim/..Problem je v tom, ze som vo vsetkych meratelnych hodnotach v priemere udavanom na tomto fore..Preto ma to rozculuje. Akva ma stoji asi 1500 mesacne a nevadi mi to, len by to chcelo nejake vysledky.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.