Sorrymate napísal:Cau Roman, ja som objednaval rastlinky z shop.akva.sk a tiez od Rataja. Zo shop.akva.sk mi prisli vo velmi zubozenom stave, objednal som si kolekciu do 50l akva, maju to na stranke, su tam vlastne len dve kolekcie. Tretina rastlin boli ine druhy ako je tam pisane. Bol som velmi sklamany a nikto ma uz nepresvedci urobit to znovu. Naopak, s Ratajom som bol velmi spokojny, krasne zdrave rastlinky, uz ich mam aj zasadene asi druhy tyzden a drzia sa vynikajuco. Navyse nizke kobercove druhy balia do plastovej vanicky o rozmere 10x15cm myslim, stoja 140,-ceskych, ale stoja za to. Staci len cely obsah vyklopit a zasadit, pripadne preplachnut v peroxide, kvoli riasam a slimakom. Objednane rastliny expeduju vzdy v stredu a vo stvrtok na obed to mas doma. Postovne do Prievidze vyjde na cca 130,-Sk. Objednaval som si od nich pred casom aj substrat Aquaclay Ground, 2 balenia, spolu mali 16kg. Zo shop.akva.sk mi to neposlali, uvadzaju ze len vlastnym odberom, nie postou a od Rataja z Ciech nebol ziaden problem. Takze ja odporucam jednoznacne Rataja. A navyse, niekto to tu uz spominal, rastlinky zo shop.akva.sk su predrazene. Prepocitaj si Ratajove rastlinky kurzom ceskej koruny a vyjde ta to lacnejsie. Od Rataja to mas z prvej ruky. Shop.akva.sk je odberatel. S inymi online predajnami nemam skusenosti, ale medzi tymito dvoma volim Rataja.
Mily Sorrymate, medzi Ratajom a Ratajom aj ja volim Rataja, kedze s touto firmou uz nejaky ten piatok obchodujem a tiez som celkom spokojny s ich dodavkami aj ked sem tam... ako so vsetkym sa stane nejaky ten drobny zadrhel. Ja ako velkoobchodny odberatel firmy Rataj platim za kazdy dovoz tovaru 135CZK, plus 20CZK za sadbovac, plus 20CZK za kazdy karton s tovarom, tato cena je bez DPH 19% a nasobi sa prepoctovym kurzom 1,35 takze len doprava abalenie stoji 236SK bez DPH.... ty si zaplatil postovne do Prievidze ako vravis 130SK. Hmmm , dobre nie?
Okej , pises ze mas krasne posadene rastlinky od Rataja uz druhy tyzden v akvariu. Pytam sa ... uz ti zacali odhnivat spodne listky? Uz sa ti zacal menit tvar listov? Ak ano, vedz ze tvoje krasne emerzne rastlinky( u firmy Rataj je to cca 90%sortimentu u firmy AquaDaho este viac) sa zacali menit na vodnu ... submerznu formu, ktoru ked vyberies z akvaria a posles, bude presne v takom "zubozenom stave" ako ti prisli submerzne rastliny odo mna

Co sa tyka nazoru na predrazenie rastlin na mojom shope, je to hold moja nevyhoda, ze zijem na Slovensku a odvadzam 19% DPH (v cesku maju na rastlinky 5%DPH), platim za dopravu 3*tolko ako konecny spotrebitel, a to nehovorim o nakladoch na prevadzku pestovne, vody , elektriky a kurenia...
Ale podme spet k rastlinam, napadlo uz niekoho z Vas, preco vo vasich miestnych akvaristikach nemaju vyber rastlin? a ak maju , po tyzdni -dvoch od dovozu su v "zubozenom stave", a preco Hornbach a pod. firmy najradsej predavaju terarijne rastliny namiesto vodnych? Hold , nie je to take jednoduche krasne dopestovane emerzy previest na submerznu formu,ale to nech si kazdy vyskusa sam.
nanuska napísal:::ja som najspokojnejsia so shopom: vysluzil2
::a inak,... nic v zlom ale shop.akva je na nic, mna tiez sklamali,... vlastne nielen mna... nech si kazdy urobi vlastnu mienku
Nanuska je mi velmi luto ze som ta sklamal, ale kedze som otom nevedel - ziaden feedback o sklamani som od teba nedostal, ziadna reklamacia nic podobne sa nekonalo ,tak ako som mal zjednat napravu ?
bettina napísal:ja musim s vami len suhlasit - tiez ma v shop.akva sklamali - objednala som si sadu testov od Rataja a poslali mi ich, ale boli tesne pred skoncenim doby platnosti
rastlinky sa dali...
este musim dodat - urobila som chybu, ze som sa hned neozvala - ale ja som si tu splatnost vsimla az za 2 mesiace - a potom som uz na to kaslala.
je to prvorade ich povinnost kontrolovat co posielaju!!!
Oukej. co to znamena tesne pred skoncenim doby platnosti? Tovar bol posielany urcite v zarucnej lehote, to ze dva mesiace nepouzivas testy, hmm zato ja nemozem sorry, ja vypotrebujem test za tyzden napriklad. To by znamenalo, ze ak ja obejdnam testy od firmy Rataj, a poslu mi ich v tretom mesiaci 6mesacnej doby spotreby (co sa stava pravidelne) takisto ich v zaruke predavam, akonahle je tovar po zaruke mam smolu ostava na moju tarchu, a urcite to nebolo obdobie zeby koncila zivotnost 2dni po obdrzani zasielky. Aj napriek tomu...sklamanie ma opet mrzi, zial ak sa to dozviem takto na fore ako mam nato reagovat? Jedine ze odpisem... ale to nic na vecinezmeni, ak niekto nereaguje a nereklamuje ako mam opet vediet ze sa deje nieco nekale????

nanuska napísal:::1x mi poslal pekne rastlinky, 2x boli v otrasnom stave ani jedna z x sa nedala dokopy a 3x to bolo este horsie prisli mi polozhite a vrecuska s PMDD (chemikalia:tenso) boli akoby zaliate vodou a vysusene. skalamala som sa. a ak si chce XP, svojich zakaznikov nalakat tak urcite nie takto. nech sa vyjadri aj on...
::najkrajsie rastlinky su podla mna od daho alebo priamo od pestovatelov a akvaristov: vysluzil, skala, dzoni, basi, je ich tu naozaj vela...
Nanuska, nehnevaj sa na mna,ale kedze neviem tvoje meno aby som pozrel v objednavkach, trosku ma zaraza jedna podstatna vec... Pises ze 1x ti prisli rastliny v poriadku, oki to som rad. Druhykrat si si objednala tovar... boli vraj v otrasnom stave a ani jedna z x sa nespametala. Je mi to velmi podozrive, pretoze tu by kazdy normalny zakaznik ihned reagoval a reklamoval ..ja by som to urobil tiez. Ty vsak zaryto mlcis a ziadna reklamacia/staznost/email/SS ???????? Ved si to nedostala zadarmo ale za peniaze, nie? Tak potom preco si nereklamovala ze ti vsetky rastliny odisli ? Ako pises tretikrat si objednala rastliny a prisli ti polozhnite, PMDD zaliate vodou ??? Tak toby nasrdilo uz aj mna , a to som veeelky kludas

janko napísal:Aj ja som chcel nakúpiť burinu do akva z shop.akva.sk a dobre som spravil , že som sa k tomu neodhodlal.
U nás v mestečku je jedna predajnička čo akotak stojí za to ale rastliny vozia stále tie isté už niekoľko rokov,a ani s tou ich vitalitou nie jenejak extra, takže som bol odkázaný pomôcť si vlastnými silami.
Sedím pri nete akva.sk a sledujem, dohadujem sem tam niečo ponúknem, bol som na burze v BA a bol som spokojný, všetko som zohnal ,čo som potreboval , všetko som mohol vidieť, omaknuť , aj keď tam bolo dusno a hlava na hlave.
Najlepšie j pomeniť si "veci" medzi samotnými akvamaniakmi
janko , janko... dobre si urobil ze si sa neodhodlal

Este v kratkosti na zaver by som xcel jednu vec doplnit, vzdy som sa snazil aj sa snazit budem vychadzat kazdemu zakaznikovi co najviac v ustrety, nikdy som na ziadnu reklamaciu nikomu nepovedal ze je neopodstatnena, a ti co ma osobne poznaju, comaju odo mna rastliny a vdaka nim krasne akvaria, vedia co ponukam, ako to posielam a aky pristup ku kazdemu zakaznikovi mam. Tu nech vravia ini. Ti co boli u mna osobne v pestovni...a nie je ich malo videli ako rasltiny pestujem ,skladujem a zakaznici na burze v BA videli aj co predavam . Ceny,politiku statu , kurz ceskej koruny voci slovenskej neovplyvnim, na prvotnu otazku Ro mana, ktoremu eshopu dat zarobit odpovedam , toto je kazdeho volba. Ja sam tiez najradsej nakupujem tam, kde je to najvyhodnejsie, ale to nie vzdy znamena ze kupujem najlacnejsie veci -tym nexcem nic povedat na ceny AD a Rataja -obidve firmy sumaximalne seriozni dodavatelia s 30rocnymi skusnostami v pestovani rastlin, ak sa rozhodli ist cestou priamych dodavok konecnemu zakaznikovi je to ich volba...ale tato volba je sposobena tym ze aj ony potrebuju prezit a zarobit sina seba, pretoze trh s rastlinami totalne upada , na slovensku pomaly nenajde clovek akvaristiku kde by okrem nejakych zakladnych buriniek kupil sortiment rastlin. Je vsak potrebne vziat v uvahu to , ze dostane zmes emerznych a terarijnych rastlin, ved vzdy sa da vyhovorit nato, ze predsa nevytvoril si optimalne podmienky pre rast rastlin a preto ti skapali... je to bussines. Cim viac ti toho skape tym viac krat predame

Toto nie je moja cesta, je vsak otazka ci sa dalej vobec zaoberat predajom rastlin...Alebo sa nato vykaslem ako vsetky akvaristiky?