Kúsok prírody v paneláku 112 L



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Kúsok prírody v paneláku 112 L

Odoslaťod listen » 14 Nov 2017 14:08 pm

ahojte po dlhšej dobe sa vraciam zasa k akvaristike tak dúfam že sa bude dariť tak ako kedysi.

Akvárium 80x35x40 112 L čistý objem 85 L

Založené: 20.9.2017
Dekorácie: kamene, koreň
Dno: úplne dole aquaclay-ground,staré dno od rataja, nové dno od rataja + Palaro prírodný piesok 2-3 mm tmavý
CO2: 1,5 kg fľaša z hasičaka prerobené, redukčný ventil+ihlový ventil 2 ks spätný ventil,dodávanie CO2 teraz mám nano difuzor predtým JBL ProFlora Taifun S 2 s tým nespokojný.
Osvetlenie: 80 x 35 od diversa 36 W pridané ledky cca 15 w ,ale aj tak malo svetla - zrušené pridané žiarivky patica t5 24 w svetlo 8 hod s prestávkami a aj tak boj so zelenou riasou vid na obrázku
Filter: EHEIM Aquaball 180 pridaný siporax dľa návodu
Hnojenie: Estimative index dľa návodu
Rastliny: Alternanthera reineckii,cryptocoryne crispatula var. balansae,Taxiphyllum barbieri,Hygrophila siamensis,Sagitaria sublata,vallisneria spiralis,Bacopa monnieri, Hydrocotyle tripartita a Ceratophyllum submersum
Ryby: 10ks tetra neonova-diamantova,3ks otik,2ks mrenka smiamska,3ks Parmička dúhova tiež sú tam 3ks slimák Neritina zebra
Obrázok
Obrázok
Tu začal boj s hnedou riasou pridal svetlo.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Pokračuje boj so zelenou riasou a tu a tam so sinicou.
Obrázok
listen
 
Príspevky: 4
Založený: 14 Apr 2017 22:16 pm

Reklama

Re: Kúsok prírody v paneláku 112 L

Odoslaťod j » 15 Nov 2017 08:02 am

Ahoj. Mne sa to celkom páči. Jediné čo mi tam nejak nesedí je ten "vstoporený" šuter v rohu. Máš tam celkom pekne naaranžované okruhliaky (spisovne vraj obliaky), ten velký kameň k nim tvarovo, ani druhovo nepasuje.
Inak keď ti to trochu zarastie môže to byť fajné. Doporučil by som ti tú Hygrophilu pichnúť pred filter. Keď sa ti rozrastie a namnoží, tak ho dokáže perfektne zamaskovať. Aspoň u mňa to dobre funguje.
Ohladom rýb - neuvažoval si nad rybami z jedného kontinentu? Tie mrenky a parmičky by som vymenil za niečo čo by viac sedelo k tým neónkam.

Ešte otázka - píšeš že si do filtra pridal podla nejakého návodu siporax. O čo prosím ťa ide?
j
 
Príspevky: 1180
Obrázky: 4
Založený: 13 Dec 2004 08:42 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Kúsok prírody v paneláku 112 L

Odoslaťod listen » 15 Nov 2017 13:49 pm

ahoj vďaka za rady a aj pochvala poteší :D ten šuter sa skladá z 3 tzv výstupkov ale tie 2 nevidieť sú skované za rastlinou.Plán bol to dať preč, ale žena, že nechaj to tam tak zatiaľ tam je časom skúsim objednať prírodný kameň lebo toto je len taka nahrážka. Mám však obavy ak ten prírodný kameň bude členitý že slimáci ho nedokážu očistiť - na tomto sa im pekne darí. :-) Hygrophila bola pri filtri nedarilo sa jej len prežívala tam je oveľa menej svetla, tak skúšam zamaskovať filter inými rastlinami. Tie Mrenky dúhové boli kúpené 3 ks na zábeh akvária a je mi ľúto ich dať preč hoci k neonkám to moc nejde. Dobra správa je,že sa nemlátia a v pokoji si nažívajú. Mrenky siamské sú v boji proti riasam aj otici. Vzhľadom k tomu že tieto ryby sú plaché dosť často niekam zalezú a neonký - diamantove sa môžu "predvádzať". :mrgreen: Siporax tu po aplikácií sa zakalí voda ktorá sa zakrátko vyčisti a je oveľa čírejšia ako predtým.
listen
 
Príspevky: 4
Založený: 14 Apr 2017 22:16 pm


Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.