Kvasnicove CO2



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Kvasnicove CO2

Odoslaťod Tomas Hanzel » 06 Okt 2009 22:10 pm

Zdravim Vas.

Mam (este zatial, kym sa niekto neohlasi na kupu) cez 50L Akva s mierkami zhruba:

    Výška:37cm
    Šírka: 24cm
    dĺžka: 55cm

Je to len také, na krásu, nie som taký špecialista sťa do Linuxu, predsalen, na PC v screensavery je to lepšie.

Inak po mojej blbosti, ktorú som spravil, odporúčam každému - Ak nemôžete byť doma viac dní, tak Aqua radšej nechajte svietiť.

Ja som takto prišiel o krásne rastlinky a ostali mi srandy Vallisnerie Amazonicus, Vallisnerie spirallis, Saggitarie Subullata, či Echinodor Paul Crockor -všade zdôrazňujem - krásny.

Predtým som bez problémov a s napatím pozeral na rozrastajúce aqua, ktoré ma stálo veľmi málo.
Veď to zrátajme: Pár rastliniek sem tam od kamoša sem tam z obchodu cez 20€. Celkový počet cez 14 druhov v aqua. (masaker ako zmizly, čo?) Ešteže Alternanthera Rosaefora (alebo tak nejak to druhe slovo) ostala krásna krvavá, tak som ju švacol do druhého aqua.
Samotné aqua nič, filter 200 Sk, ohrievač vody s termostatom tiež 200€.

Za lacný peniaz veľa muziky. Krásne vyzeralo to aquarko.

Bože, veď ja sa pýtam len túto otázku.
    Keď si spravím, respektíve mam spravené CO2 cez kvasnice, napojené hadičkou a kamienkom, treba regulovať ten "výfuk" bubliniek?
    Ako dlho, mám nechať kamienok s CO2 v aqua?


Rybky sú, dáke neonky, mečunky, razbory....

Za odpoveď dakujem, hádam máte dosť info.
ps: rastlínkam sa darilo kým som zabudol zapnúť svetlo cez týždeň. Teraz sú niektoré out, ale niektoré su in :D

http://www.burza.akva.sk/detail.php?id=6944 - predam aqua komplet

http://www.burza.akva.sk/detail.php?id=6953 - predam ostatne.
Tomas Hanzel
 
Príspevky: 9
Založený: 06 Okt 2009 21:16 pm
Bydlisko: Partizánske

Reklama

Re: Kvasnicove CO2

Odoslaťod aughostino » 06 Okt 2009 22:17 pm

asi ti s CO2 velmi neporadim, ale nedalo mi to

Tomas Hanzel napísal:...Inak po mojej blbosti, ktorú som spravil, odporúčam každému - Ak nemôžete byť doma viac dní, tak Aqua radšej nechajte svietiť. ...


co takto si zaobstarat spinacie hodiny? je to istejsie a ked si mimo domu o osvetlenie sa ti stara technika
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Odoslaťod martin_s » 06 Okt 2009 22:17 pm

tak z tvojho rozsiahleho prispevku som nepochopil nic. Ak to bolo vsetko koli tym 2 otazkam, tak mali byt v inej teme, ktora tu uz daavno existuje. Staci len hladat. Navyse inzercia sem nepatri (aj ked si ju sem dal nepriamo odkazom na svoje inzeraty).
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5715
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

jj

Odoslaťod Tomas Hanzel » 06 Okt 2009 22:33 pm

Spinacie hodiny, uz su. Tamto je spomenute kvoli ostatnym.

ad2:

Ano, je to kvoli dvom otazkam, v recniku spominam velkost aqua, momentalne osadenie a teda potrebne info.

Link je sice mozno nevhodny, no neviem ci ide o spam, kedze je linkovany na druzbu akva.sk, ale ak vadi takato vec...

Pozeral som tie navody, ale vsimol si nieto neprehladnost?
Fakt som sa nedocital, ako casto, ako dlho, a podobne. Aj ked je tu uz dana tema, hodnoti sa vecne. (vecne = k danemu typu akvariu). Novodobe srandy nemam, hodnoty nemeram, idem len vizualne na to, ako sa dari akvariu.
Tomas Hanzel
 
Príspevky: 9
Založený: 06 Okt 2009 21:16 pm
Bydlisko: Partizánske

Re: jj

Odoslaťod martin_s » 06 Okt 2009 22:37 pm

Tomas Hanzel napísal: Pozeral som tie navody, ale vsimol si nieto neprehladnost?
Najväcsiu neprehladnost vo fore prave tvoria duplicitne temy, take akou je aj ta tvoja. Predpokladam ze ti to s odporucaniami na Desatoro pravidiel diskusie moderatori zamknu a hodia do kosa.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5715
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

re:

Odoslaťod Tomas Hanzel » 06 Okt 2009 22:48 pm

Odporucania na Desatoro si prečítaj ty, pretože ak si čítal, tak si zistil, že nikde nie je napísané o tom, že nemôžem linkovať vlastný odkaz z akva.sk prípadne subdomény.akva.sk. Nejde o SPAM.

Za druhé, vediem vlastné fórum (nie o akvaristike ani predaji), takže viem čo sa patrí a čo nie. Prečítal som, hľadal. Podobná otázka neznamená rovnaký problém.

To že mám akvarko, neznamená že mám znalosti o akvaristike na rozdávanie, práve keď som začiatočník, takže téma stojí na pravom mieste.

Toto je vec, ktorú neznášam. Strasny profesional sa ide hadat so začiatočníkom, pretože sa zle vyspal, pak ma začiatočník 10 blbých príspevkov na začiatku témy, pretože niekomu tu nedalo spať rýpnuť si. A pritom ten strašny nabuchany profesional mohol tomu začiatočníkovy alebo povedať to čo chce vedieť, radu, alebo nereagovať vôbec, čím by táto téma stála za to, čo chce autor vedieť. No autor prezrie otázku a prvý príspevok je úplne vhodný, ale odteba žiadny.

Už vieš, čo mám na mysli? To že som začiatočník na akva.sk a akvaristike ako takej, neznamená, že som idiot. Tak klud pane.
Tomas Hanzel
 
Príspevky: 9
Založený: 06 Okt 2009 21:16 pm
Bydlisko: Partizánske

Odoslaťod Ajven » 06 Okt 2009 23:12 pm

Pochopil som spravne, ze sa akvaria chces zbavit a nove uz nezriadovat ?
Podla mojho nazoru nemusis ziadne CO2 riesit, rastliny budu rast aj bez neho, nepises o osvetleni, to je dolezitejsie. CO2 je beh na dlhu trat, musel by si si vsetko natrenovat, hlavne pri systeme s kvasnicami.
Obrázok používateľa
Ajven
 
Príspevky: 1024
Obrázky: 63
Založený: 20 Mar 2007 16:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod martin_s » 06 Okt 2009 23:13 pm

Mal som skor na mysli Desatoro pravidiel diskusie bod 7. Pripadne mozes skusit aj tzv. Jasnejsie desatoro, body 7 a 15. Ide tu len o to aby tu nebolo zbytocne x tem napr. o CO2, ked je tu uz jedna pomerne dost rozsiahla a niekolko dalsich suvisiacich. Co ti branilo sa opytat v uz existujucej teme?
Neodpovedal som ti na otazku zamerne, kedze tu asi nikoho nebude bavit neustale odpovedat dokolecka kazdemu novemu co sem pride stale na to iste. A ver mi ze ak by si naozaj dobre hladal, tak odpovede na tvoje otazky najdes a nie len 1x.

Profesionalom som sa nikdy nenazval a to ci mas vlastne forum alebo nie nie je relevantne (ja mam tiez jedno, aj ked zatial nerozbehnute).
Takze sa tu certis uplne zbytocne.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5715
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Kvasnicove CO2

Odoslaťod Tomas Hanzel » 06 Okt 2009 23:25 pm

Dakujem panovi, ktory pisal cez SS.

Odpoved znela podobne: CO2 cez "burciak" mozem mat v akvariu stale, no ak je cerstvo namiesane, tak je fajn kontrolovat, ci ryby neplavaju pod hladinov, tesne, vtedy dat na cas prec (aspom do druheho dna) hadicku, pak ked uz prvotny tlak nebude taky silny, bez problemov nechat v akvariu.

Dakujem.

A išlo to celkom ľahko.
Tomas Hanzel
 
Príspevky: 9
Založený: 06 Okt 2009 21:16 pm
Bydlisko: Partizánske


Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.