chcel by som poradit s jednym problemom. Mam v spalni 400l akvarko husto zarastene rastlinami. Mam tam neustale pusteny vonkajsi filter Tetratec 700 a pocas dna pokial nejdem v noci spat mam zapnute i vzduchovanie pomocou dvojvyfukoveho Atmana. Vsetko je ok, pokial vsetko je zapnute. Na noc som nuteny vypinat Atmana, nakolko pri takom bublinkovani sa spat naozaj neda. Tetratec ide tichucko, tak bezi uz viac ako rok bez vypnutia. No ale k problemu. Vecer vypnem Atmana a rano sa neonky dusia pri hladine spolu s ostatnymi rybami, co trva uz ten rok, kolko mam akvarko. Je mi jasne ze mi tu budete vsetci radit znizit pocet ryb v akvariu, ale touto cestou by som nerad isiel, preto by som potreboval poradit, ci existuje nieco, co dokaze vyrabat kyslik do akvarka bez bubliniek a nadmerneho hluku. Akvarium je husto zarastene ale to zaroven neznamena, ze je tam vela kyslika, nakolko kazdy skusenejsi asi uzna, ze ked sa zhasne svetlo, tak rastliny spotrebovavaju kyslik spolu s rybami a nevytvaraju ho. Navyse sa kde tu najde odumreta rastlina, ktora taktiez berie poriadne kyslik. (ako ju zbadam, tak ju vyhadzujem). Pocul som o tabletach od Sery, ktore su zlozene z nejakych mineralnych soli a po hodeni do akvaria by mali vyrabat kyslik. Tuto moznost beriem ako poslednu, lebo hadzat do akvarka nejake mineralne soli sa mi moc nezda dobry napad. Neviem, co su zac pristroje ozonizatory, ci idu po tichucku a da sa pri nich spat a ci vobec su schopne vyrabat dostatok kyslika pre 400l akvarko a uz vobec netusim ci ten kyslik nevyprcha z vody, kedze to vyraba O3 a nie O2. Rozmyslal som uz aj nad tym, ci by neslo tak ako sa pridava CO2 do vody, tak takym sposobom pomocou flase a ventilov pridavat O2 do akvarka, ale netusim, ci by to fungovalo. Rad by som preto oslovil nejakeho akvaristu, ktory ma s tymto skusenost a by mi vedel poradit, ako co najtichsie pridavat do akvarka kyslik. Za odpovede velmi pekne vopred dakujem a urcite to vypnutie bublinkovania oceni aj moja manzelka