Moja skúsenosť je asi rovnaká.
Moje akva je vlastne také rodinné, resp. každý povedal aké ryby by chcel, zvážili sme a potom konali.
Keď brat kupoval Labeo povedali mu, že nech kúpi 1 do 60 ky alebo až 3 do väčších akva. No nedal si povedať a kúpil 2.
Obe labeá mali trochu vyblednuté farby a neustále sa naháňali. Po dovolenke asi 4 mesiace po kúpe bol koniec. Jedno labeo bolo DEATH, čiže mŕtve.
A to druhé ? Teraz je vpohode, nice farba.
Ja mám k Labeu ešte 1 postreh, neviem čím to je.
Keď som doma a ryby kŕmim pravidelne, proste každý deň, tak labeo vyzerá celkom pohode.
Ale keď idem preč na víkend, alebo dám automat, ktorý sype trocha menej ako zvyčajne ja, a vráti sa, tak iné ryby ako troška vyhladované, no labeo srší životom. Ešte aj tie ostatné naháňa a žiari farbami
Akoby sa tešilo, že ostatné ryby sú hladné.
Skúsenosť 2:
Labeo nie je agresívne len na ryby, ale taktiež sa aktívne podieľa na demolící rastlín. Ak zasadím nové, ostatné ryby dajú pokoj, ale ono, žere žere a hlavne trgá a kmáše ako krokodíl. Zahrizne sa do rastliny a točí sa okolo svojej osi.
Skúsenosť 3:
Poradili mi, že keď devastuje rastliny, dať mu trocha šalátu umytého. No tak som dal. A myslíte že to zedol ? Deň trvalo, kým pochopil načo tam ten zelený list pláva. Predtyým to tam deň plávalo.
Toť moje skúsenosti s Labeo Bicolor - agresorom našich akvárií