lacino88 napísal:ako casto odkalujete dno? Robite to stale ked sa meni voda?
Ako kto,niekto vôbec,niekto raz za čas alebo vždy,no záleží aj na druhoch rastlín,počte,druhoch rýb,anomálii ako bublinkujúce dno alebo pokryté trebárs sinicou....
Ak máš dole výživný substrát,napichané tablety,tak len jemne sťahovať zvrchu nános,aby si tie živiny zbytočne neuvolnil do vody,dôkladné prehrabávanie je skôr na škodu v tvojom akváriu s toľkými rybami.
Nedočítal som sa,či si premýval substrát alebo nie,len si chcel.Ak ostal neporušený,ako si ho previezol,tak 4týždne je dosť,že ti ukazuje prítomnosť NO2.Vymenil si molitan.Neostáva nič,len čakať,čo z toho bude.Podľa poslednej fotky nevidno nič zlé vo vnútri.
Nepoužíval si nejaký dezinfekčný prípravok pri čistení?
Kvapkový test iný ako JBL ti neporadím,to sú najspoľahlivejšie na trhu,ak sa rozhodneš pre niečo lacnejšie je na tebe,ale vyskúšal som viac značiek a pozri si aj témy s testami.Je to v rozpore,čo niektorý vychvaľuje,druhý zavrhuje.Určite je lákavé mať test za 4€,ako za 10,12€,len som sa poučil,že nemám vyhadzovať zbytočne € za lacnejšie značky.
Vodu musíš meniť určite častejšie tým rybkám,ak tam máš okolo mg na liter.
Nedokupuj žiadne,kým sa nestabilizuje nitrifikácia a potom by som obmenil niektoré rybky.Pancierníkov malých za nejaké škvrnité,pandy,zelených,lebo tá výška 50cm je pre ne vysoká.Je to predsa len rybka do menších akvárii s nižším stlpcom vody a tie neonky červené za Tetry neonové,to už som spomínal.
Filter je nastavený dobre pod hladinou,počuteľné žblnkanie nemá byť

A ešte dôležité,keď nepôjdeš do tých led alebo iného hotového osvetlenia.Trubice nevieš životnosť a máš tam T8 30W.Kúp,objednaj obyčajné v obchode T8 865 30W a vymeň.Trubica svieti aj niekoľko rokov,ale svetlo pre rastliny je už nedostatočné.Najlepšie ich meniť po roku pravidelne(zdá sa ako zbytočnosť,no nie je),niekde si to znač,lebo budeš hľadať rôzne príčiny,prečo sa rastlinám nedarí,bezhlavo hnojiť,používať hocijaké cočkovanie a pritom je na vine stará trubka.