Čo to je? Roztiahla sa po hladine ako keby tam bola doma!!!
Inak vyzerá dobre. Možno som ju doniesol s potravou.
Rori napísal:Ako dosahujes toho, ze to je kazdych 14 dni? Ja kazde 3-4 dni
Astrid napísal:Rori napísal:Ako dosahujes toho, ze to je kazdych 14 dni? Ja kazde 3-4 dni
Nie je to tym, ze pokial viem, tak marlo ma vacsiu plochu hladiny?
Ig napísal:Mne tato rastlinka nepripada nicim zaujimava na to aby mi zila v akvarku okrem tienenia samozrejme.
skala napísal:Ig, ta rastlinka je po prve pekna, po druhe, tym aka je, tak odobera vela zivin z vody, tym padom brani rastu rias. Cize nielen tym, ze tieni. Takze, je treba sa nad tym snad trochu zamysliet.
jacik napísal:z praktickeho hladiska su piscia stratiotes a lemna minor velmi dobre na upravu svetelneho spektra a spotrebovavanie zivin z vody. vsimni si ako razantne potlacaju riasy![]()
Ale ked mam vela prosperujucich rastlin a dobru biologicku filtraciu, tak sa v podstate nemusim trapit s touto rastlinkou.jacik napísal:co do akva das, vo forme krmiva, to z neho musis kvoli rovnovahe aj raz vybrat. ci uz vo forme znecistenej vody, tkaniva rastlin, tiel ryb alebo slimakov atd.
plavajuce rastliny su super aj v tom ze ich nemusis strihat ale ked uz do seba absorbovali ziviny tak ich pekne pozbieras z hladiny a sup do wc. a rovnovaha je dodrzana
Ig napísal:Ale ked mam vela prosperujucich rastlin a dobru biologicku filtraciu, tak sa v podstate nemusim trapit s touto rastlinkou.
xDodox napísal:2Raviolka: Mas tu rastlinku -> Limnobium laevigatum?
Raviolka napísal:xDodox napísal:2Raviolka: Mas tu rastlinku -> Limnobium laevigatum?
Aaaaano mám... zatím málo, ale rozmnožuje se... tak za 1-2 týdny budou snad nějaké přebytky
Rori napísal:Ja mam prebytkov tak pre jedneho - ss
xDodox napísal:Potom by som ta o par "rastliniek" poprosil. Daj mi potom vediet.
Raviolka napísal:Ig napísal:Ale ked mam vela prosperujucich rastlin a dobru biologicku filtraciu, tak sa v podstate nemusim trapit s touto rastlinkou.
No já myslím, že to trápení nebude zas tak drastické...Já osobně mám podobnou "regulaci živin" ve 4 akváriích a jsem naprosto spokojená (ale není to Lemna
). Plovoucí rostliny mají tu výhodu, že při jejich "odtěžování" z akvária nemusíš máčet ruce ve vodě a stresovat ryby, prostě hrábneš několikrát po hladině a je to
Odběr živin je ohromný, srovnatelný snad jen s "plevely" typu Ceratophyllum, Najas nebo Egeria... s těmi je podstatně větší práce a jsou esteticky víc na obtíž
![]()
Lemna minor má nevýhodu, že je malinká a potápí se při sbírání... Pro regulaci živin jsou lepší druhy s rozvinutějším kořenovým systémem, např. Pistia stratoites, Salvinia sp. a hlavně Limnobium laevigatum, na které nedám dopustit!
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.