46_Lubo_46 napísal:No mám ČSOB je to VISA no ale ďalej neviem bude to len nejaká študentská srágorinka keďže mám ešte študenský účet a bla, bla neviem či s tým by neboli problémy každopádne ak sa nikto nenajde čo by mi to objednal, nechcem nikoho otravovať a tak, asi budem musieť skočiť do banky popýtať sa.
U nákupů zboží ze zemí, které nejsou členem Evropské unie bylo doposud možné kupovat zboží za celkovou sumu do 150 EUR, aniž byste museli platit DPH. Od 1.4.2011 začne platit zákon, který snižuje tento limit na 22 EUR a to znamená, že veškeré zboží nad částku 22 EURO podraží o 20% (DPH), které odevzdáte státu.
Provést tuto změnu zákona musí všechny členské státy Evropské unie.
1.Při zásilkách v ceně od 22 EURO do 150 EURO budete muset zaplatit DPH 20% z částky uvedené na faktuře o nákupe zboží, clo se neplatí.
2.Při zásilkách nad 150 EURO budete muset odevzdat státu DPH 20% a taky clo podle zařazení (od 1-10%).
To vše by mělo začít platit od 1.4.2011
palo9167 napísal:ale vsak na ebayi nieje problem sa dohodnut na poslani ako darcek a na nejakej nizkej deklarovanej cene.
Moja skusenost:
Cinanom nerobi problem poslat vec hotnoty 60eur a deklarovat to ako 10dolarov
smik napísal:palo9167 napísal:ale vsak na ebayi nieje problem sa dohodnut na poslani ako darcek a na nejakej nizkej deklarovanej cene.
Moja skusenost:
Cinanom nerobi problem poslat vec hotnoty 60eur a deklarovat to ako 10dolarov
Má to podle mě jeden háček. Pokud to solidní prodejce pojistí tak to pojistí jen na uvedenou nižší hodnotu. Jak moc se v tom šťourají celníci netuším. Jednou jsem si nechal poslat objektiv asi za 5k jako gift a vše OK.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.