AciD napísal:Chcel by som sa spýtať čo robím zle pri pestovaní tejto rastliny. Svetelný cyklus som mal okolo 12 hodín po kúpe, po následnom skrátení a rozmnožení rástla prvý mesiac bez problémov ale potom len veľmy málo a vôbec stratila krásu. Prihnojoval som aj železom ale nepomohlo. Ešte teraz asi po roku žije (alebo skôr prežíva) a vždycky sa zakorení ale neviem ju dostať do nádhernej krásy akou vie táto rastlina zaujať. V akvárku mám jednu trubicu Sun Glo ktorá je presne nad rastlinami a druhú na bielu akvaristickú na vyfarbenie rýb. Teplotu mám 25 (v lete síce stúpala až k 30 °C). Neviem či jej nevadí pohyb vody. Na vyfarbenie som pichol aj hrdzaví klinec do akvárka aby bolo dosť Fe.
jisyko napísal:AciD napísal:Chcel by som sa spýtať čo robím zle pri pestovaní tejto rastliny. Svetelný cyklus som mal okolo 12 hodín po kúpe, po následnom skrátení a rozmnožení rástla prvý mesiac bez problémov ale potom len veľmy málo a vôbec stratila krásu. Prihnojoval som aj železom ale nepomohlo. Ešte teraz asi po roku žije (alebo skôr prežíva) a vždycky sa zakorení ale neviem ju dostať do nádhernej krásy akou vie táto rastlina zaujať. V akvárku mám jednu trubicu Sun Glo ktorá je presne nad rastlinami a druhú na bielu akvaristickú na vyfarbenie rýb. Teplotu mám 25 (v lete síce stúpala až k 30 °C). Neviem či jej nevadí pohyb vody. Na vyfarbenie som pichol aj hrdzaví klinec do akvárka aby bolo dosť Fe.
V první fázi vyměnte zářivku, Sun glo.Já používám trubice se spektrem 830. Dostatek živin, ale pozor nepřehnojit, měkččí vodu. Proud vody by neměl vadit, pokud není velký.
Ak sa pekne uchyti pofotim a ukazem ti.Ja svietim 400W na 530tku.AciD napísal:janko Aké tam máš osvetlenie a koľko W/l ? Nech viem ako to prispôsobiť.
AciD napísal:janko Aké tam máš osvetlenie a koľko W/l ? Nech viem ako to prispôsobiť.
AciD napísal:jisyko kolko hodín svetla im stačí 12 alebo aj 10? A o akú mäkosť vody sa jedná?
Kubo napísal:Ak sa pekne uchyti pofotim a ukazem ti.Ja svietim 400W na 530tku.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.