na ziadost
Info o DYI LED svetleTeleso svetla tvori tento
chladic a tieto
Power 3W LEDky - 6 kusov (zatial)
Cely hladic pride ako hotovy SET - tzn. chladic, srobiky, difuzor, L-profil na uchytenie,... proste vsetko
k tomu som kupil zdroj s konstantnym prudom, je tam nieco taketo -
zdroj - to co mam ma tieto iste hodnoty, len to nie je Meanwell. LED su prichytene srobikmi co boli v baleni ale je to standardny rozmer, tak ze nie je problem dokupit. Pod kazdy LED chip som dal este termalnu pastu - toto poznam este z mojej PC ery, ked sme pretaktovavali CPU-cka.
Aktualne to prevadzkujem tak, ze som tam este prirobil, nalepil, dva modro svietiace pasiky - ako nocne osvetlenie. Ma to samostatny zdroj a samostnene spinacie hodinky. Toto beriem ako docasku, urcite to prerobim na klasicke modre LED chipy (star base)
Vnutro svetla budem este prerabat. Uvazujem nad sosovkami 45stupnove, jednou cervenou a modrou LED a prechodom na CREE chipy, ktore mam uz vyse roka doma. Urcite budem vnutro prerabat aj kvoli samotnej kabelaci medzi chipmi - aktualne kabliky su na moj vkus velmi hrube (v case montaze som ine nemal

)
Aby to vyzeralo ako na obrazku, tak som este v Hornbachu kupil hlinikovy pasovy profil - 1000mm x 30mm.
Doma odrezal na dlzku tak, aby profil zakryval tri strany (zadna je otvorena, kvoli vetraniu).
Ohol a navrtal diery pre uchytenie do profilu chladica (v chladici su diery uz pred vrtane, vyrobene aj so zavitom).
Bez tejto upravy svetlo s chipov "unikalo", svietilo, medzerou medzi chladicom a difuzorom. Pri pohlade na akvarium bolo svetlo tak intenzivne, ze clovek musel zmurit a co bolo dost neprijemne.
Konstrukcia nie je nic ine ako policovy nosnik 1000mm - opat Hornbach. Maju dvoj radove, ale pre estetiku som zobral jednoradovy a k tomu policovy drziak. Tym padom sa da drziak pohybovat hore a dolu v cca 5 cm intervaloch. Nosnik som priskrutkoval samorezkami do skrinky (komoda) na ktorej je akvarko upevne.
Samotne svetlo je s kontrukciou spojene pomocou ocelovych laniek - najtensie ake mali. Ukoncene oba konce kazdeho lanka su elektrikarskym ockom (pouziva sa do svorkovnic), dovod je ten, ze som si kupil dlhsie srobiky, ktorymi som prichytaval hlinikovy profil a skrutkovani som na to nasunul ocko oceloveho lanka. V presnom strede som urobil hacik - ohol som ocelove lanko a uchytil kovou svorkou (stlaci sa to kliestami) - toto este ale budem prerabat do estetiskejsieho dizajnu.
A to by malo byt vsetko. Keby nieco pytajte sa. Konkretne vami pozadovane detaily mozem ofotit a opisat. Pri poziadavke na hlbsie foto detaily musim svetlo odpojit, rozobrat a... az tak velmi sa mi to teraz nechlo