O prínosoch a problemoch z Ph kontrolerom som cital. A aj kvoli tomu som si ku kupe pribalil - KCL 3dKH roztok, PH4.0 a PH7.0 roztoky - od Sera. A ano, viem, ze je to "financne" nie velmi low-cost riesenie.
Len musim este z niekoho dostat info ako odcitat ten KH test od Sery. A aku hodnotu mam potom nastavit na PH kontroleri (PHC)
K spinaniu:
mam taku tu "inteligentnu" predlzovacku, kde mozem 4 zasuvky programovat na minutu presne, aj doteraz som to tak mal, ze svetlo sa mi pustalo cez jednu v inom case a ako EMV. Cize s tymto nemam technicky problem. Ale nechvam to non-stop. Dik
k DC:
V teme som spominal, ze som testoval rozne DC, DC naplne, umiestnenia,... a z vysledkov som nebol uplne "happy" a uplne mudry. Kedze na testovanie (okrem martina_s) nikto nereagoval (co mam testovat, ako,...) tak som to ukoncil a rozpredal DC-cka

A v druhom rade, asi som farbo-slepy, alebo minimalne farbo-senzitivne-neurcity

Dnes, cize par dni pri pouzivani PHC vidim stabilny odtien zelenkavej - travickovo zelena, nie zelena ako Pogostemon Helferi alebo Blyxa, ale take skor zelene ako HC alebo Crypta-TropicaGreen.) Cize DC urcite teraz nevyradujem z pouzivania. A stale pokracujem v systeme - menim napln kazdy tyzden (pri vymene vody a naplnani hnojacich daviek)
A radost mi nekazis

Myslim to tak, ze ked ides podla DC, cize CO2 ide prakticky pocas celej fotoperiody, tak ti bublinkuje atomizer stale a tym padom mas v akvarku tu hmlu, mikrobublinky. Vzdy som sa tesil na poslednu hodinu osvetlania akvarka, kedy sa krasne vycistilo a ja som si uzival pohlad na rybky a zelen. Ale teraz sa to zapina a vypina aj pocas fotoperiody a tak mam viac casu "bezbublinkovej" prevadzky (proste ich je viditelne menej) a to je na nezaplatenie

Zaver:
- ostavam pri nonstop zapnutom PHC
- DC nechavam v akvarku ako sekundarnu pomoc
- GH nekupujem, vodickovy PH test mi netreba