Je treba si uvedomiť, že s EI dávaš do akva toľko živín koľko rastlinky nemaju šancu spotrebovať za tyždeň a podla mňa ani za dva týždne

Častou chybou je pred odchodom z domu na pár dní hnojiť vopred. V poriadku je predbehnúť možno jednu dávku, ale nie celý týždeň. Ak idem na dlhšie preč z domu, tak pohnojím akvárium ako bežne a znížim intenzitu osvetlenia, alebo skrátim dobu svietenia
V prípade, že dôjde hnojivo alebo sa vyprázdni CO2 fľaša, ja vypínam svetlo, pokiaľ nemám s čím pokračovať. Väčšinouje to otázka 1–2 dní. Rastlinám to uškodí menej, akoby sa svietilo a vo vode by niečo chýbalo.
chnuro napísal:Ale ved to presne myslim, dat do dna nejake tabletky. Po cca 1 roku je aj tak povodne dno uz viac-menej vycerapane.
chnuro napísal:... Bez výživového dna si rastlinné akvárium neviem predstaviť, nech je prevádzkované na akýkoľvek spôsob.
chnuro napísal:OK, existujú výnimky.
chnuro napísal:
V prípade komerčných hnojív do dna by som dodržal doporučené dávkovanie. Je to dosť rozšírené aj používanie Osmocote, tam sa treba spoľanúť na intuíciu a skúsenosti.
existpierre napísal:Pekne akva. Nemas trosku slaby ohrievac? Nekuri to nonstop? Na 54l by som dal 50W ohrievac.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.