ad 2.: chemicka polievka sa neudeje, pri EI je tak obrovská spotreba živín, že nejaké enormné hodnoty tam nikdy nenameriaš. Môžu kolísať, ale nikdy nevyskočia nad nejakú únosnú hodnotu práve kôli veľkým výmenám vody a silnému osvetleniu.
ad 3.: tak tych 3,6 cykla namiesto 6,3 uniklo aj mne. Dopocitat to zvladnes, ked nie, daj vediet.
Zasobne roztoky mikro prvkov maju mensie objemy, lebo sa davkuju iba 3x/tyzdenne a makro 4x. MgSO4*7H2O je "heptahydrát", čiže na 1 molekulu MgSO4 je naviazaných 7 molekúl H2O. Do pripravenej vody teda "sypeš" ďalšiu vodu. Nie som chemik, ak sa mýlim, tak ma snáď martin_s opraví. Kalkulačku som konzultoval s ním.
Všimni si, že kalkulačka s týmto uvažuje. Pri príprave roztoku je aj stĺpček: "množstvo vody po uvážení pridania hydrátov"

ad 4.: ach ten e-bay. Bud si vahu skus od niekoho požičiať, alebo si na dobu určitú kúp kompletný balíček EI, kde máš chemikálie už navážené. Skratka sprav cokkolvek, aby si mohol v tomto hnojení začať, lebo svietlo, CO2 a ziadne hnojenie nikdy nebude fungovat.
ad 5.: zatial plati 1/4 davka, po dvoch tydnoch zhodnotime stav uvidime co dalej. Rozhodne si netrufnem povedat uz teraz, kedy a ako nabehnut na plny rezim.
btw: EI skor alebo neskor kazdeho prestalo bavit. Je to ale jednoduche sa s nim namotivovat, ako to donutit rast. Casom som presiel k vlastným úpravám, ktoré som probližne popísal v mojom predchádzajúcom príspevku. Princíp je zmerať a skorigovať dávkovanie s nejakými cieľovými hodnotami. Toto hnojenie je asi 10min. navyše práce k výmene vody. Ale nechajme to na teraz tak. Estimative Index funguje, pokial mas spravne nastaveny pomer svetlo:CO2, cisty filter, nic ti nehnije v dne, pravidelne menis vodu a pod. Naucis sa zaklady. Potom sa da experimentovat s hnojením.