chcel by som zalozit nove akvarium. A rad by som aby ste pomohli. Zalozenie bude velmi pozvolne, vela studovania, skusania a ucenia sa. (Zacal som uplne nevhodne, 20L Nano Cube od Dennerle pre deti (lebo skrecok bol kategoricky odmiety

Zatial nemam ziadne konkretne akvarium...rozmer, technika,....Len urcitu predstavu. Ako by to mohlo vyzerat zpredu (obr. hore) a zvrchu (obr. dole)
Opis predstavy:
- sladkovodna tropicka rieka
- rybicky - co najmensie - chcel by som male hufiky farebnych rybiciek (gubky,....)
- obrazok - vlavo je breh rieky, ktory ma hornu cast este pod vodou s travnatym podvodnym porastom
- drevo sa taha krizom cez akva, simulacia podvodneho korena/spadnuteho konara, ciastocne obrasteny machom
- v zadnej casti mala nerovnost, kopcek/skala/kamen,...
- v pravej casti vysoke, huste rastliny
- ohrievac, filtracia - by mali byt skryte v tom brehu
Dalsie veci budem doplnat.
Potrebujem od vas pomoc. samozrejeme treba ratat s beznych rozpoctom. Akva tak do 240Litrov (vody). Ake konkretne druhy rybiciek by ste odporucili, ktore typy rastliniek,.... aby sa to najviac podobalo k nakresu. Vsetky veci by som chcel robit takym tym DIY stylom, preto to zakladanie bude pozvolne, budem trenovat, skusat rozne postupy.... Citam fora, citam postupy. Len proste potrebujem take vysvetlenie pre nadsenca a nie Akva profesionala.
Potrebujem vas ako Mentorov, Guruov, Radcov a Ucitelov.
Alebo mam rovno na to zabudnut?
Vdaka priatelia
Loki