Kua. Zrátal si si koľko je tej Rotaly v košíku?
Takých košíčkov ti z mojho jediného spravím minimálne šesť a budú mať aj korene a obrovskú zásobareň živín na dlhšie obdobie.
@riso: nie nezratal, zatial som nikdy rastlinky ktore su v kosicku neratal nemal som preco

pokial sa mi rastlinka lubi a lubi sa mi aj cena tak si ju proste kupim .. ale ok, ked mi dnes zasielku dorucia zratam len pre tu srandu ... inak, ani zo srandy sa nesnazim porovnavat kvalitu rastliniek od Rataj s profi firmamy vysadenymi na nekopromisny ekonomicky zisk Tropicou, Dennerle SecureGreen, Anubias ... to sa ani neda

ja len tvrdim ze cash vs. value je u Rataja proste neprekonatelny a presne reznuty na noznosti trhu kde posobi ...

sam vies ze som od teba nejednu tropicu uz vzal a nie len pre seba cize neboj zasa u teba aj tropicu chnapnem a nieco od EHEIMu :mrgeen:
Ak budes tento weekend na burze v Dubrafke ideme robit z jedneho koska 6 kosikov

heh, len srandujem, mna o kvalite Tropici presviedcat nemusis a ani o tom preco je ta cena za tu kvalitu taka aka je
K znackam neznackam sa obavam, ze sa jedna hlavne o "jeho" produkty, ktore su uplne "mimo" svojou kvalitou ako aj cenou (co2 supravy, testy, hnojiva, substraty a pod.)
@trinitysk: hmm, co je na Ratajovych znackach zle ? ... ponuka zle substraty, zle Co2 sety, hnojiva, osvetlenie, uv-c atd.? tak tento argument je uplne mimo ...podobny tovar, sortiment a kvalitu najdes bezne aj v kamennych obchodoch a ludia to kupuju ... skus porovnat objem predaja takychto produktov z objemom predaja designovych veciciek napr. ADA ...ono, tak ci tak vsetci uz produkuju v cine takze zalezi vzdy len od kvality vyrobnej linky s ktorej vyrobok zbehne ... co sa tyka ceny treba sa na to pozerat pragmaticky s tou vzdy nieco urobis ...

No ja to vidim tiez ako ty, pretoze pokial clovek k tomu co robi nema vztah, tak to nikdy nebude robit dobre
nuz, bavime sa o firmach ktore su na trhu aby produkovali zisk ... to co robia nema nic do cinenia s tym ci niekto ma alebo nema vztah k tomu co robi, tu ide o tvrdy biznis a o nic ine a je detinsky naivne predpokladat nieco ine ... vobec nepochybujem ze p.Rataj ma k tomu co robi vztah a preto zalozil firmu aku zalozil ale dost pochybujem o vztahu jeho pracovnikov detto plati aj o vsetkych horemenovanych firmach ... pre pracovnikov je to len zamestnanie 8hod. denne 40 hod tyzdenne plus nejaky ten nadcas nic ine, a s toho vyplyvaju chybajuce rastlinky, nahradene rastlinky, maly pocet rastliniek, nekvalitne rastlinky nakolko keby ich mal v ruke clovek ktoreho je to zaluba proste ich neposle a napise ze namame - ale opat to by firma neprodukovala zisk, samozrejme druha stranka mince je ci sa to z dlhodobeho hladiska oplati firme kazit si meno za ucelom ziskania kratkodobeho maleho zisku a tu je vidiet rozdiel mezdi "nasou" frimou" a profikmi Tropica, Dennerle nieco taketo tam nie je proste len tak lahko mozne ... a konieckoncom ucelom akejkolvek firmy je produkovat zisk
submerz vs. emerz ... prast jak uhod ak rastlinky su zdrave, nezmrznute, nezhnite je to uplne jedno, pokial mam v akva dobre podmienky rast rastlinky budu ... faktorom je len cas ale ja sa nikde neponahlam, cize pohnojim, zastrihnem, necham rast a relaxujem