radusho napísal:podla mna s tym vypinanim nie je idealne ale nakolko ma interny filter z cerpaciu hlavou a bio molitanom tak sa zas take hrozne veci pri vypnuti filtra nedeju . ovela horsie by bolo keby vypinal externy filter raz som po cisteni akvarka zabudol zapojit externy filter a prisiel som na to az druhy den tak som ho preventivne vycisti po 12 hodinach bez prudu vody uz pekne smrdel.
Giftzahn napísal:Co akvariu hrozi ked je filter na noc vypinany?
njn, sak to sam celkom rychlo zistis .... ked ho na noc vypinat budes ...... inak mna by zaujimalo ci mas nejaky racionalny dovod ten filter na noc vypinat ? ...
vincent van gogh napísal:No,vypínať a zapínať filter .....je tá najhoršia varianta.Akva bez filtra,to je úplne iná dimenzia.
Ak je problém hlučnosť.....povedzme pri spánku,tak špatná správa: každý filter /..dokonca aj zapnuté co2/ je počuť.Jeden viac,druhý menej...
Inak,mne naopak - príde konzervatívne sa urputne držať vnútorného filtra.Ja ked som zakladal pred rokom a pol 162l....tiež som kupoval externý filter prvý krát v živote s nula skúsenostami.Ale ako inak si to odskúšať,ošahať?
Ale verím,že časom sa všetko utrasie..........aj myšlienka na noc vypínať.
Jaj,ak by si nevedel,čo s lankovým systémom......tak sa hlásim.
Majinko napísal:Ak je problém v tichosti filtru, tak prečo nezainvestovať do tichých filtrov, kde máš istotu, že naozaj nie je počuť ani jeden? Eheim, TetraTec, JBL, ani jeden nemá problém. Ja spím vedľa troch akva, Eheim 2211, 2213, Ecco Pro 200 a počujem akurát časovače, lebo sú mechanické
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.