lubosmihula napísal:Toto je slimák čo sa mi celkom páči nie som si celkom istý, či ide o vežovku, lebo nemá taký podlhovastý tvar však posúďte sami
lubosmihula napísal:TTjopo: pistiu už nemám, ale mám inú - menšiu plávajúcu rastlinku. Kontrolujem vodu a fakt NO3 a PO4 sa rýchlo vo vode stráca. Prihnojujem, ale už menej, pretože mi pribúda v aq živočíšstvo - slimáky, krevetky, mením aj častejšie vodu no zatiaľ je všetko O.K. Čoskoro kúpim väčšie aq uvažujem 700 x 300 x 400 mm. Rybky len malé ako doteraz, aby mali väčší priestor a viac rastlín.
lubosmihula napísal:Milan666 súhlasím, možno je škoda, že tie vežovky vôbec nevidno. Keby som ho nevyhrabal ani neviem, že ho mám. Sú pekné, pokúsim sa ho nafotiť. A vidíš, aj dobre, že mám taký substrát, ľahko sa im v ňom pohybuje. Ako dokážu dýchať v takom štrku celý deň? Čo tam žerú, to fakt neviem, veď tam nie je ani detrit.
Giftzahn napísal:@Lubosmihula: njn, ked uz vidim tie "testovacie pasiky" ... mam pre teba zlepsovak .... zober noznicky a z jedneho sprav dve a mas dva krat tolko "testovacich pasikov" ... inak presnot merania ... njn, ber tie vysledky ako len informativne "by ocko" ....
lubosmihula napísal:Padre ma inšpiroval s destilovanou vodou, tak som dnes doniesol a zmiešal som 1:1, vstupné hodnoty vody sú na fotke testovacieho prúžku.
Po zmiešaní mám hodnoty v aq: PH-7,2 KH-cca 4 GH-3 NO-2 0 NO-3 cca 0-3 PO4 - 0
Na druhej fotke je upravená odkaľovacia rúrka. Perfektne sa ňou vysáva sinica z jávskeho machu, a rovnako dobre sa odkaľuje môj ľahký substrát - nenasaje mi to granule, krevetku či rybku. Možno dlhšie odkaľujem, ale o to pohodlnejšie a bezpečnejšie. Samozrejme, že je to vhodné len pre miničká.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.