Tak nejaké nové správy:
CO2 som ešte nesprevádzkoval keďže počítadlo bublín som objednával z e-bayu, ale za to som dnes skúšal fľašu a tlak zase nejako haproval tak buď dochádza to CO2 alebo je zlý redukčák.
Čo ma však viac trápi je to, že sa v mojom akváriu vôbec nedarí guramam bozkávajúcim. Všetky ostatné rybky žijú, parametre sú stabilné, žiadne nie sú v červených číslach, že by bolo niečo prekročené. Filtre bežia oba nonstop... Mal som 4 tieto gurami a prvá to vzdala po pár dňoch v mojom akváriu (mala roztrhané plutvy, bola podvyživená tak som ju separoval a už už to vyzeralo, že sa z toho spamätá a po príchode z práce som ju našiel mŕtvu).
Ďalšiu som našiel týždeň dozadu v rohu akvária tak som hneď meral parametre čo sa to deje a znovu všetko v poriadku. Naozaj nechápem keďže majú všetko OK. Kŕmim aj kvalitným krmivom... No a dnes pozerám do akvária a už pár hodín ďalšia podozrivo pláva a ani sa príliš nebráni a skôr oddychuje na rastlinách. Do rána to asi nepredýcha.

Fakt je to pre mňa záhada. Veď keby bolo zlé niečo s parametrami tak to odskáču aj iné druhy.
To sú asi snáď všetky novinky. Predvčerom som ešte vyhodil za kýbel odrezkov rastlín ako rýchlo rastú a to mám len to osvetlenie 2x 39W + reflektory takže na tu výšku hladiny akú mám to naozaj zatiaľ stačí. Samozrejme, že koberčekové typy, ktoré poslali z aquadaho nevyzerajú bohvie ako, ale tie som tam ani nechcel.