Tak akvárium už bude mať niečo cez 8 mesiacov tak mi to o5 nedalo spať a musel som niečo porobiť. Takže sumár noviniek resp. budúcich noviniek.
Pri nedávnom čistení sa mi podarilo zhodiť moju neónovú lampu do akvária a síce spoje boli vodotesné, ale cez vypínač mi tam začala pekne tiecť voda. Na moje počudovanie aj pri statočnom zaplnení vodou prúdových chránič (ten do zásuvky) nič nespravil... Preto som sa naštval a šiel som prerobiť pre môj vlastný pokoj elektroinštaláciu a rovno som si povedal, že bude aspoň pekne usporiadaná nie ako keď tam bola predlžovačka. Nová elektroinštalácia je uvedená na fotkách v prílohe.
Pozostáva z piatich dvojzásuviek - štyri sú v technickej časti, jedná je pri filtri kvôli pohodlnému odpájaniu filtra pri čistení. Všetky sú odolné striekajúcej vode. V rozvodnej skrini je prúdových chránič a 5 ističov. Každá dvojzásuvka má vlastný istič. Pôvodne som plánoval kombináciu 0,5A, 1A a 2A ističov avšak kvôli dostupnosti a cene som 0,5A ističe vypustil. V skrinke sú teda štyri 1A ističe a jeden 2A istič (pre ohrievač). Všetky majú vypínaciu charakteristiku C, plánoval som kombinovať B a C avšak zase neboli skladom tak som bral nakoniec všetky C. Pôvodne som uvažoval aj o časových hodinách priamo v el. skrini avšak potom by mi ostalo kopec nevyužitých časových zásuviek tak som ich tam nezakomponoval.
Do každej skrinky som z nevyužitého led pásiku čo sa mi váľal v šuplíku spravil osvetlenie, ktoré si zapínam cez vypínač na boku skrinky.
Plánované veci v blízkej dobe a v horizonte x mesiacovOpätovne sprevádzkovať CO2, musím si kúpiť redukciu závitu na nový redukčný ventil
Sprevádzkovať automatické dávkovanie PMDD (čakám na príchod posledných dvoch dielov + samotného PMDD)
Vymeniť chrapčítko Eheim 2213 + vnútorný molitanový filter za jeden buď TetraTec EX 1200 alebo za EHEIM professionel 3 2075
Časom možno dokúpiť generátor ozónu na liečenie chorôb + buď ORP meracie pero alebo controller ak nájdem výhodnú cenu
Fotky samotného akvária tiež niekedy doplním, ale teraz nie je vo fotogenickom stave tak ako by som si to prial.