Pôvodný zámer tam bol dať Malawi cichlidy, ale nakoľko mám doma takmer nevyužitý CO2 set (zakúpený pôvodne do 54l) bolo mi ľúto nevyužiť tie umorené peniaze v ňom.

Takže parametre budúcej nádrže:
Akvárium: 100 x 60 x 40 (dĺžka, šírka, výška) Škoda tej výšky, ale za tú cenu by bol hriech ho nebrať...
Stolík: vlastná výroba, drevotrieska 18mm + kovové „L“ výstuhy
Kryt: bude vlastnej výroby, konštrukcia z dreva, poklop z polykarbonatovej dosky, ktorú chcel sused vyhodiť, ale mne ešte poslúži.
Osvetlenie: bude vlastnej výroby z návodu na internete, zatiaľ 2x39W + reflektory (nakoľko výška hladiny bude len cca 35 – 37 cm uvidím čo to spraví, ak bude málo dorobím ďalšie i keď tu narážam na odpor v domácnosti ohľadom spotreby elektriny

Žiarivky: T5, pravdepodobne JBL SOLAR NATUR ULTRA a JBL SOLAR TROPIC ULTRA.
Filtrácia: Dlho som váhal a najprv som chcel jeden z JBL filtrov nakoniec pri zahliadnutí filtra EHEIM Classic 250 (2213), ktorý obsahoval molitan, vatu + vložku z aktívneho uhlia a dvojkohúty za 70,- € som zobral ten. Síce je do 250l a akva mám 240l, ale čistý objem bude menší tak snáď postačí.
CO2: Set kúpený z Aquario.pl, ktorý istý čas fungoval v 54l, zo septembrovej výplaty pribudne asi aj pH controller a atomizer na hadicu externého filtra.
Pozadie: Špeciálna akvaristická fólia z jednej strany modrá z druhej čierna + lepidlo na lepenie. Objednané dnes z Veľkej Británie. Pôvodne som chcel samolepiacu čiernu, ale táto sa dá otočiť po omrzení čiernej farby a opačne...
Ohrievač: Síce je v izbe teplo, ale pre istotu tam bude 150W pravdepodobne Aquel.
Dno: Nakoľko som tam chcel pôvodne malawi mám nakúpených 30kg bieleho piesku tak tam pôjde i keď som si vedomí výhod/nevýhod piesku.
Testy vody: Mám nakúpené na pH, nitrat, nitrit, CO2, GH, KH a asi dokúpim ešte FE.
Ostatné veci čo ešte objednávam tento mesiac: JBL Ferropol 24, JBL Ferropol, JBL AquaBasis plus (dlhodobé hnojivo pod piesok), JBL Die Kugeln.
Sanie z hladiny: Nie som ešte pevne rozhodnutý, ale pravdepodobne ho tam dám. Skôr som rozhodnutý pred JBL TopClean II ako pred čínskymi alternatívami z eBay-u, ktoré sú viac nápadné ako tento, ktorý sa dáva do rohu.
Rastliny: Ešte nie som pevne rozhodnutý, ale aj kvôli osvetleniu budem vyberať pravdepodobne z menej náročných druhov, ale objednávať budem z aqua-daho.
Osadenstvo: Pôvodne malo mať akvárium výšku 50cm tak som uvažoval nad diskusmi čo je pre nich minimálna hranica i keď tiež nie veľmi vhodná. Avšak nakoľko má akvárium len 40cm ihneď som na to zabudol. Takže nad osádkou ešte nie som pevne rozhodnutý, možno nejaké skaláre, ale zase je tu len výška 40cm :/ ... Zatiaľ uvažujem o spoločenskej nádrži a v mojom hľadáčiku sú (samozrejme, že nie všetky, ale nejaký výber z nich): skaláre (uvidím ešte, keďže výška je malá), párik alebo dva páriky cichlidiek ramirezových, pancierníčkovia, guramy šedé, guramy bozkávajúce (avšak skôr nie ako áno), sekavec priečnopruhovaný, tetra červenoústa, tetra čierna, danio pruhované, mrenka purporová. Resp. vaše návrhy?
Takže ospravedlňujem sa za rozpísanie