MaceKx napísal:Aktualna wattaz je iba 36 W 2x18W T8 (2700 lm),
pri 112L brutto je to taka dietka

, ale preco nie. podla mna dobre. Staci ak len spravne vyberies rastliny.
MaceKx napísal:CO2 nepridavam mam dost ryb tak som cakal ze bude dost,
CO2 rybami nedodavas. Teda neviem o tom ze ryby prdia (a ani otazka v filme Stebou me bavi svet to nebolo uplne zopovedane pri hadoch, takze u ryb mam este vacsiu otazku). Takze ryby su tak na zdroj PO4.
MaceKx napísal:hnojenie 1 ml kazdy den.
Lektvar je klasicke PMDD si myslim:
33g MgSO4·7H2O
20g K2SO4
6g KNO3
9,6g Plantex CSM+B
OK, a aka je velkost tej flase? objem v ktorom je toto rozpustene? z WEB stranky to neviem identifikovat. Ak budeme vediet aky mas netto objem vody a objem tohto lektvaru, tak budeme moct pracovat s chnuro-kalkulackou a budeme mat viac jasno. Ale: PMDD si vyzaduje meranie parametrov vody. Aby sme vedeli aku mas aku-taku spotrebu a vlastne co sa aj deje s tymi prvkami co dodavas. A zaroven budeme potrebovat aj to kedy chces robit/robis/budes robit vymenu vody a kolko jej chces menit.
MaceKx napísal:Vidim problem asi v dobe svietenia kedze mame tmavu chodbu a akva ju osvetluje svieti sa 13 hodin.
Vedeckemu nazoru na dlzku svetla a jej intenzity sa az tak neviem vyjadrit. Ale....ak ides low tech - (bez CO2 z flase to takto nazyvajme) je 13 dost. Uz len ked to zoberiem, ze intenzita slnka je najsilnejsia pri rovniku, tak aj tam slnko svieti len 12 hodin a este k tomu intenzita je najvyssia len ked je slnko dostatocne hore, pod urcitym uhlom. Ja by som jednoducho akvarko ako lampu do chodby nepouzival.

Zniz cas svietenia - ale toto nech poradia lepsi Svetlo borci. V tomto som este celkom jelito.

MaceKx napísal:Rastliny niesu narocne cize asi to bude vysokou davkou PMDD.
V podstate sa rastlinam dari dobre, Valisnerke sa darilo aj bez hnojenia teraz je viac sitejsie zelena, Hydrophila polysperma ta ide ako diva.
Ludwigia arcuata je na tom blbo male listy pomaly rastie som cakal ze to bude bujny rast ale evidentne jej nieco chyba.
PMDD, EI, PPSPro,.... nie su vselieky na vsetko. Treba k nim pristupovat ako k liekom. Ak neviem co presne robim, tak to radsej nerobim. Komercne hnojivka - Dennerle V7,...Tropica Green,... EasyLife Profito,... su .... no ako to povedat.... ako sumivy celaskon. Ked to davas tak mas dobry pocit ze nieco davas a vidis urcity progres, ked to prezenies, tak to vycikas

Ale hlavne su menej koncetrovane a bezpecnejsie pre metodu hnojenia - LLToO - Lejem Len Tak od Oka. PMDD je ale daco uplne ine. Cize preto treba aj trochu toho postudovat.
Z tohto co vidim mi to vychadza prave na ten nepomer SVETO : CO2 : HNOJENIE
kym si nehnojil, tak svetla (posilovna) bolo ajajaj a rastliny co to spotrebovali (zjedli) z ryb, zvyskov, krmenia - ale v podstate len trosku zaposilovali, smiali sa, ziadne sutazne typy.... a zbytocne si len ZSE platil za osvetlenu chodbu. Teraz kedze si zacal pridavat anabolika (hnojenie) a aj posilovna bola otvorena dlho do noci sa zial stalo, ze si zabudol na klasicke jedlo, chlebu z maslom bolo zrazu malo (CO2). Tvoji chlapci v posilke si pichaju ale nevladzu lebo su hladni. A tak prisli mali azijski chovanci, ktori jedia len odrobinky, staci im otvorena posilka a anabolika.
Moze byt?