akvarium má rozmery 80x35x40 asi 112 l takže tká menšia nádrž čo sa týka výbavy svetlo 2x18W trubice OSRAM Lumilux, vnútorný filter EDEN 325 (keramzit, aktívne uhlie a hubka "molitan"), 100 W ohrievač AQUAEL ten má asi 6 rok ale stále funguje aj termostat a vzduchový kompresor Atman tiež asi 6 rok fungujú obidve komory to by som vám v krátkosti prestavil moje akvárium.
Sú tam vysadené 2 druhy rostlin (skorej by som to nazval burina, absolútne nehnojím nič a ono to stále rastie ako blbé) jemné dekorácia dreva + kamene. Na zadnej stene tapeta (momentálne komplet zarastená riasou - mne to nevadí keď že to vyzerá prírodno)
No a teraz môj hlavný problém ryby s ktorím aj potrebujem poradiť:
Pred 8 mesiacmi som kúpil asi 4 druhy mreniek (ružová, pruhovaná ... ) po 4 kusoch, po 2 kusoch Corydoras aeneus, Megalechis thoracata, Crossocheilus siamensis a 4 kusi Ancistrus + par Danii ..... do minulého mesiaca prežili iba ryby čo som kúpil po 2 kusoch (Corydoras aeneus, Megalechis thoracata, Crossocheilus siamensis) dosť rýb ja viem tým čo prežili sa vedie nádherne pekne podrástli Megalechis thoracata, Crossocheilus siamensis cez 10 cm už majú, Corydoras aeneus pekne prosperujú je to dokonca párik okolo 5 cm majú.
Zhruba pred mesiacom som išiel nakúpiť nových obyvateľov
8 x "neonka" (žije iba 7 kusov, jedna sa zašprajcovala za filter)
4 x Danio pruhované (žijú iba 2 kusi .... vyskočiť nemali ako keď že na akváriu je kryt ani som mrtvolky nenašiel)
2 x Rajovec dlhoplutvý (moja srdcovka samček nádherne podrástol zmohutnel ale samička u nie je)
2 x Ramirezka (ako u rajovca samček povyrástol, samička už nieje ako som ju dal so akvária prestala žrať pošla hladom asi)
2 x Black Molly (2 samičky žije iba jedna)
4 x Mrenka olivové (žije iba jedna 2 kusy uhynuli naraz, tretí asi 2 týždne na to)
2 x Mrenka štíhla (par žiju zatiaľ žije vedie sa im dobre)
2 x Ostriežik purpurový (bol to pár neviem či samček ale asi uhynul ešte boli malí nerozoznal som to)
čí to môže biť taký "úhin"? asi to bude na mojej strane ale na pohľad rybky nevykazujú žiadnu známku choroby majú pestré farby veselo plávajú, na strane obchodu to nebude je to môj osvedčený obchod ... v akváriu je 26 stupňov vzduchovanie ide deň noc krmím patentkami + raz za 2 dni suché vločky ..... budem vďačný za rady. Ďakujem