Pani chcem vas poprosit o radu. Idem troska prekopat akva ako som pisal vyssie.
Mam teraz moznost zohnat nejake tetricky za male peniaze. A chcel by som stabilizovat osadku. Dufam ze vsetko zle je uz zanamy.
Aktualne v akvariu je asi nasledovny stav:
9 ks - Neonka černá - Hyphessobrycon herbertaxelrodi - tieto chcem zachovat
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ryby ktore nechcem zachovat:
3 ks - dospely Ancistrus, asi 20 ks mladych
1 ks - Black Molly
1 ks - Pancéřníček kropenatý - Megalechis thoracata
2 ks - Pancéřníček zelený - Corydoras aeneus
1 ks - Mrenka siamska - Crossocheilus siamensis
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
cca. 20 ks krevetie Red Cherry
No teraz co dalej ? Dospel som do toho stadia ze sa mi nepacia velke ryby. Radsej by som videl vela malých v hejnach.
Premyslal som nad tym urobit 3 skupiny Tetier po 10 - 15 kusoch to uz je ale 30 - 45 ks co sa mi zda vela, mozno ta varianta s 30 ks este daj daj.
K tomu na dno nejakých pancernickov 6-8 ks a 3-5 ks otikov.
Cize:
10-15 ks. Neonka černá - Hyphessobrycon herbertaxelrodi
10-15 ks. Tetra ohnivá - Hyphessobrycon amandae
10-15 ks. Tetra měděná - Hasemania nana
3-5 ks. Krunýřovec jednopruhý - Otocinclus affinis
6-8 ks. Pancéřníček panda - Corydoras panda
Krevetky red Cherry
Verzia 1
Ked zoberem spodne cisla je to celkom 39 ks. ryb vo velkosti do 5 cm. Ked to zoberem 1l na cm je to necelých 200 l Tetry su mensie myslim ze nejaka rezerva by tam mohla byt.
Verzia 2
Kedze su medene a ohnice "skoro rovnake" jeden druh by som vyhodil a nechal napr. iba ohnivu v pocte 15 ks. a neonku ciernu 15 ks.
Co si o tom myslite koledujem si ?

Skuste mi nieco navrhnut 10 ks vejno sa mi zda malo a zasa navisit neonky na 20 ks sa mi nechce z dovodu ze su pasivne, da sa povedat ze stoja "na mieste" v prude a iba robia vypady na potravu alebo samy na seba.
Dakujem