Dnes som navštívil AkvaTeru a zasa som neodolal. Kúpil som 20ks. Hyphessobrycon amandae a 6 ks. (3 pary) Puntius titteya.
Týmto pádom som urobil rozhodnutie o konečnom zložení osádky akvária. Keďže mi pokus o hejno Neoniek čiernych nevyšiel, mlade posli, staré mi zdecimovala krupička a následne sa ešte pridal bakteriálny rozpad plutiev. Vzhľadom na ich velikosť a nudné správanie som sa rozhodol poslať ich ďalej.
Čiže konečné zloženie osádky je takéto:
5 ks. - Otocinclus affinis - krásne sa vyfarbili nevedel som ze majú taky ako leopardi vzor
8 ks. - Corydoras panda - utiekli hrobárovi z lopaty ale nalezito si uzivaju život a robia mi radosť, rozmyslam ze prikupim este 2ks. samicky lebo ako na nych pozeram je tam 6 samcov a 2 samice nech si troska odpocinu ked ich bude viac.
20 ks. - Hyphessobrycon amandae - tomuto hovorim hejnove spravanie, pri vypusteni zo saciku som im pootvoril, ponoril sacik ako jedna vysla von krasne vsetky zasebou. Za par hodin v akva sa samcekovia paradne zbarvili.
6 ks. - Puntius titteya - priznam sa neboli v plane ale neodolal som, krasne zive rybky je pravda ze to niesu juhoamericania ale ani cryptokorina nieje
xy ks. - Neocaridina davidi var. Red cherry - neviem kolko ich je, vidim aj malinke cize sa mnozia. Odstupom casu kupa krevetiek bol perfektny napad krasne sa an nych pozera.
Pravda je ze by som este chcel parik Akar zelenych alebo Ramireziek Electrick Blue.
Dočasne mam ešte v akváriu párik Ancistrusov a Pancierníček Trinidadský, hľadám im novy domov zatiaľ sa mi nedari. Neonky čierne sú k karanténe, vyzerajú že už sú v poriadku. Tiež dúfam že sa ich niekto ujme.
Musím uznať že
Seachem Flourish Excel je posobivy prípravok, je pravde že som skoro odrovnal pandicky. Nastastie to rozdychali. Riasa zmyzla netvori sa nova, pripravok som aplikoval 2x dvojnásobne množstvo iba lokalne na riasu, zmizla z celého akvária.
Do fitru som pridal viac molitanu, kedže dlhodobo po odstraneni aktivneho uhlia bol jeden kos skoro prazdny okrem vaty. Znizil sa mi prietok ako mi vyhovuje, jedno negatívum bolo ze som musel vlozit naspat roztrekovaciu rampu kedze ryby dost zrýchlene dýchali. Musím priznať ze mam krásne cistu vodu.
Koreň vyzerá ze už nebude plavat, pre istotu je stále zatazeny.
Prešiel som z klasického PMDD na PPS Pro, budúci tyzden vymením trubice za 965. Som zvedaví ci sa niečo zmení, každopádne hnojím už tyžden s PPS Pro a stav rastliniek sa zlepšil.
Toto by bolo asi také zhrnutie. Akvárium je pre tuto chvíľu za stabilizovane.