takže po týždňoch študovania, prezerania, čítania, čerpania nových informácií som sa rozhodol založiť moje prvé akva, nerátam to ktoré som mal v 10tich rokoch

Akva je vsadené do skrine a preto má rozmery 70x39x40 (dxšxv), kedže polica je bielej farby, najlepšia možnosť bola oblepiť akva čiernou tapetou z ľavej a zadnej strany. Všade píšete, že najlepšie je čierne alebo tmavomodre pozadie. Dal som na Vás skúsenejších a vyplatilo sa.
svetlo: Glo T5 HO 24" (2x 24w)
ohrievač: Eheim Jager 100
filter: Eheim Biopower 160, kedže nemam miesto na externy filtrik tak padlo rozhodnutie na tento typ a určite nelutujem, krasne vyčistil vodu a ide fajn potichu.
dno: klasicky jemny štrk, pod nim Tropica Aquacare 2,5 l a 4x Lávový kameň
Flóra: keďže v BB konkretne v Sasovej mame tvrdu vodu (okolo 20dH - už sa pracuje na dodávke mäkkšej vody) volil som odolnejšie rastliny
TROPICA:
Anubias barteri var. nana 2x
bacopa monnieri
Echinodorus bleheri
Echinodorus Reni
Hygrophila corymbosa siamensis
Limnophila sessiliflora
marsilea hirsuta
Od akvaristov:
vallisneriaspiralis Tiger a Glossostigma elatinoides- vyzerá že sa uchitila

Časom určite niečo este pribudne a možno odbudne. Hnojiť začnem cca po mesiaci od založenia a určite aj co2 určite bude len este neviem kedy a kedy to bude najvhodnejšie.
Ako začiatočník príjmem rady a nazory od skúsenejších a rád zodpoviem prípadné otázky (samozrejme ak budem na ne vediet odpoveď

Tu je pár fotiek a dúfam že ich dobre zobrazí