astro napísal:jj, poriadne svetlo a CO2 trebárs z TIBI (napr. u mňa) a rastlinky sa vedia pekne odmeniť bohatým bublinkovaním.
mňa tá Marsilea veru láska do minička, hlavne pre jej pomalší rast, teraz mám v jednom HC a síce sa zatiaľ ťahá hlavne do strán ale na niektorých miestach už vidím, že strih ma neminie a to bude sakra piplavá robota vliezť nožničkami do 30 cm výšky a len 25 šírky.
rovnako by ma potešila Staurogyne ale tam asi bude rast tiež rýchlejší, či?

@astro, marsileu mal Richard na vystave v minicku v na akvazime, tuším bez CO2, pomerne slabe svetlo, ale bola tam ocividne uz dlho - neodisla mu. V tom akvarku by iny koberec ani nezakorenil. Ja myslim, ze je to super rastlina do low-tech nadrzi, tiez ma laka prave svojim udajne pomalsim rastom. Tiez preto, ze HC mi pride uz okukane. Mozno este glosa...
Staurogyne si videl aj u mna na vystave - to, co tam bolo, bol 6-mesacny rast z jedneho kosika a este som musel strihat, aby som ho mal viac. Je to u mna top rastlina - pomaly rastie a vytvara husty porast. Ked som jej pichol nieco ku korenom, rastlinka vyzerala o poznanie lepsie.
Na strih travnickov v minicku mam pre teba tip: manikurove noznicky ;-). Ako myslis, ze to robim ja

? Fakt je, ze aj dlhe noznice sa zijdu.