majo7407 napísal:Zdravým som v tom nový a s manželkou sme si chceli založiť akvarko no rybičky a rastliny nám stále dochnú a neviem prečo skúsil som test od dajana pet sú to papieriky 3 v 1 a podla tohto testu mám PH 8,0 KH 20 GH 28 .Viete mi poradiť čo mám robiť aby sme to vedeli napraviť a rybkám aj rastlinkám sa darilo. Prosím poraďte nám.
Volodus napísal:Raselina.
Znizi ti to pH, aj tvrdost a aj pekne zafarbi vodu.
Tiez prave teraz skusam granulat od sery, za nejake 3 ci 4 eura, je ho tam tak na 8x do 54l akva, tj na par mesiacov mam vystarane.
Ph mi kleslo zo 7 na 6.5 tvrdost tiez klesla o par stupnov, z cca 20 na cca 12, mozes skusit
(alebo to miesaj s deionizovanou vodou )
jankoo napísal:trocha som sliedil po dedinea našiel som studňu s ph okolo 6.8 až 7 a kh okolo 6 to bude asi dobrá do avária a potom ju trocha preriedim s destikou.
No čo sa týka gh to má stále okolo 14 ale meral som vodu z mestkého vodovodu Rimavská Sobota voda z rybníka z Klenovca a mala tiež gh okolo 14 takže na to gh serem
Miloš napísal:ale jednoduchsie je
najst si ryby ktorym dana voda vyhovuje
jankoo napísal:toho Xiphophorus helleri (mečúňa mexického) možem chovať s gupkami neónkami prísavníkmi a karasmi?
jankoo napísal:v obchode majú asi 15 karasou v maličkom akvarku tak hádam 2 karase sa v mojom 140 litrovom akvariu zmestia
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.