na osvetlenie som ti dal odpoved v teme, kde si o nom pisal, ale ako vidim uz si objednal, tak ta budem brat ako pripadneho testera, ktory overi, ci vyvrati moje skusenosti a poznatky, ktore som zatial nazbieral

mimochodom, nenapisal si tam jednu a dolezitu informaciu .. ci tych 6 euro stali pasy s IP 20 alebo ip X4 a viac ... ani ako/kam ich chces upevnit, ci do nejakeho krytu, alebo na nejake "nohy"
cerpadlo pises aspon 600L/h, vacsina ti asi povie, ze bude treba silnejsie ... hruby objem tvojho akvaria je 247,5 litra ak dobre pocitam a pises, ze chces rastrlinne ... ano pises prednu polku skor kobercek, ale valisneria a ine rastliny co budes mat vzadu, ti budu prud zoslabovat. predpokladam ( a kolegovia prispieatelia ma opravia ak sa mylim), ze lepsie bude cerpadlo o sile 1000L/h
ja osobne som bol odporuceny, a momentalne aj mam doma, ale zatial len chvylu, cerpadlo od fy Aquael (ja konkretne circulator 500). porozmyslaj
http://akvaland.sk/2168-cerpadlo-circulator-1000.html .... tichy, dobra cena, kladne odporucania
k neonkam vs skalare - cim vacsi huf neoniek, tym menej si ich skalare vsimaju (da sa to vidiet v ovsisti v akvaristike kde ma pan 200+ neoniek pri asi 7 skalaroch z divociny a v pohode)