Dnes som si založil akvárium už po druhý krát za týždeň. S prvou verziou som nebol spokojný tak som vypustil vodu, vymenil nejaké rastlinky a dal som iný substrát.
S akvaristikou som začal pred mesiacom, ked som kupil dcerke 12l akvárko do detskej izby ale potom, vďaka aj tomuto fóru som si uvedomil, že to nepôjde stým 12l, takže som si zaobstaral 74l nádrž.
V akváriu by mali byť len gupky, plánujem tam dať 6 gupiek. (2x samček 4x samička) viem že to nie je dobrý pomer ale nejak extra rozmnožovať nechcem... Druhá možnosť by možno boli neonky tak 8 ks alebo ešte možno razborky.... ešte neviem...
Ako som už písal akvarium som spustil len dnes.
Akvárium som umiestnil na chodbe bez okien, je tam cca 14 kg substrátu, tri druhy rastlín, spustený filter na minimálny výkon, nádrž je napustená do plna, teplota vody je 21- 22 stupňov. Do vody som pridal asi 30 ml hnojiva TetraPlant PlantaMin a ďaľej som pridal štipku krmiva pre gupky (na rozmnozenie bakterii).

Rozmery: 70cm x 30cm x 35 cm - 74l

1. vrstva - biely jemnejší štrk (veľkosť kamienkov asi ako šošovica) premiešaná so svetlým kremičitým pieskom zrnitosti 0.4 asi 3 centimetrová vrstva
2. vrstva - opäť bielý jemnejší štrk asi 1 cm hrubá vrstva
3. vrstva - svetlý kremičitý piesok zrnitosť 0.4 asi 1 cm hrubá vrstva
4. vrstva - horná vrstva - kremičitý piesok zrnitosť 0.8 - 1.0 + primiešané trosku kremičitý piesok zrnitosť 0.4, hrúbka vrstvy asi 2 cm

Eleocharis acicularis
Echinodorus bleheri
Hygrophila grobbl.

vnútorný filter EHEIM pick up 2010
regulovatelný výkon a výstupný prietok vody
výkon čerpadla 220-500 l/h
dopravná výška 0,4m (neviem čo znamená ten údaj)
príkon 6W

NSL-600 (1x15W T8 žiarivka 45cm)-rozmýšlam vymeniť vymeniť trubycu na 25w

Ako som už spomýnal v akváriu budú po zábehu s najvačšou pravdepodobnosťou gupky dúhoé.