po 10 rokoch sa chcem opat vratit k aqua. Zacala som vodnou korytnackou a ked vyrastla, presedlala som na rybicky, z dovodu stahovania som akva dvakrat zrusila. Akoze pre deti som si teraz kupila bojovnika. Syn ho nazval po Jackie Chanovi, hovorime mu Jacko. Momentalne je v 5 l, lebo som zistila, ze velke akva 50x30x30 ma obity roh a netrufam si. Stale je to viac ako ten plastovy kelimok, v ktorom bol, preto mi aj pride stastny a spokojny, hoci je v tom malom. Niekto tu pisal, ze samec stavia hnezdo, ked je stastny a spokojny, tento ho spravil hned na druhy den. Studujem forum uz dva tyzdne a mam zmiesane pocity, ci do toho ist alebo nie. Vsetky tie komplikacie co tu preberate, zabeh akvaria wtf? Nikdy som to nerobila, prvykrat po korytnacke som mala mecune, gupky, molly a druhykrat tetra duhova, skalare, panciernicky, prisavniky, nepamatam si nejake velke problemy, ci dokonca uhyny, rybky som vzdy pri zruseni akva rozdala. Ale ked uz mam bojovnika, co som prekvapena aka je to spolocenska, komunikativna, zvedava ryba, chcela by som pre neho nieco lepsie a vacsie. Ak ste si docitali moj vylev az sem, tak vam dakujem, ako matka 5 rokom na materskej sa nemam kde vyrozpravat

Tak teraz ku akva:
Akva - paci sa mi set aquael leddy 40 - vsetci pisu, ze sety nie, ze su drahe, ale ja som si to prepocitala a ak mam kupovat zvlast svetlo a kryt, vyjde ma to drahsie, aj ten filter sa mi pozdava, mozno casom by boli krevetky a oni molitan miluju.
Este doplnim, co to obsahuje: aquael pat mini 340l/hod, svetlo 6w leddy tube sunny, ohrievac comfort zone 25 w, kupovala by som u marla, mam ho blizko a som sklamana z hornbachu.
Ak by samostatne:
Akva - 40x20x20 cm
Filter - atman jka ip 200, alebo nieco na tento sposob, nejaky aquael mozno pre zaciatok bublifuk, motorcek mam este elite 801 a funguje.
Teplomer a svetlo nemam vybrate, preto som skor ten set chcela.
Osadenstvo:
Substrat - z diskusii som si vybrala stare a nove dno od rataja, ebi gold alebo platinum soil powder, teraz mam cerstvu skusenost jbl manado a nikdy viac, dufam, ze z tych troch nie je ani jeden na tom principe. Ak ma niekto zaujem, posuniem skoro 3 l.
Rastliny - bojovnik ma v akve javsky mach a egeriu.
- mam vybrate: hemiantus, ceratophylum, anubias na drevo, riccia fluitans, pistia, rotala, cryptocoryne, echinodorus, microsorum, berte s rezervou, to som len vypisala z diskusii, necham si poradit, nechcem hnojit ani co2.
Dufam, ze som na nic nezabudla.
Povodne som chcela aj otikov, panciernickov a bud endlerky alebo razbory, ale to bolo do toho stareho vacsieho akva, do tohto sa uz z nich asi nic nezmesti.
Umiestnenie by bolo na stole ikea bjursta, snad to unesie, je dost pevny, hlavne kvoli tomu kontaktu s bojovnikom.
Poprosim o rady, pripomienku aj kritiku, skor nez do toho zainvestujem zo smiesneho rodicaku a zistim, ze to bola blbost ako ten substrat. Chcem investiciu schovat pod moje narodeniny a akoze si spravit radost, aby nikto doma nemohol pindat.
Vopred dakujem
Martina