Caute akvaristi

Som tu nebol dlho. Nestihacky.
@ Loki.
1. Po vycisteni korena sa ruducha objavila mohutne znova + zelena riasa vlaknita. Nepomohlo ani cistenie spinaveho externeho filtra
1x tyzdenne +1x za 2 tyzdne cistenie aj trubok

, ktore sa mi zaspinia. - S kade do kelu je tolko svinstva???- system cistenia trval 1 mesiac.
2. PO4 sa v parametroch vodarni neuvadza. Vstupna voda /podla vodarni zo 29.9.2015/
NO3 8,41 mg/l
FE 0,018 mg/l
Ca a Mg 1,99 mmol/l
vodivost 41,3 ms/m
3. Krmim grindalom 5x tyzdenne + 2x vlockami. Stylom raz denne vecer gringal male davky 3x prst, vlocky medzi prsty tak menej.
4. Moje tyzdenne parametre Estimate index:
Mg 9,09
K 30,01
Fe 0,63
PO4 2,99 -inak mam zelenu bodkovu riasu
NO3 20,02
Rastliny nerastu.... sklovateju listy a opadavaju. /Je pravda, ze som nedodrzoval cyklus vymeny, cize bez hnojenia bolo akva aj 3-4 dni... proste ine povinnosti../
Posledna mozna pricina rias a svinstva -zlozenie osadky. Tento tyzden/31.10.2015/ som daroval 2x prisavnik, 1x Skalar, 1x neonka.
Prisavniky uz boli vacsie nenormalne spinili a zacali ozierat rastliny. Nieje predsa mozne, ze s 5 l externym filtrom mam humus v akvariu, ked som predtym s 0,2l internym filtrom nemal s bordelom problem.
Tento vikend som vyvaril koren 30 min v slanej vode + 30 min v obycajnej vode. Povysaval pod korenom neskutocny bordel po prisavnikoch.
A zacinam zistovat, ze mam ludia problem- mam
cele dno pokryte hustym rastlinstvom. Nestutocne sa tam zachytava bordel a aj pracnym jemnym vysavanim hadicou/aby som si nevytahal vsetky rastliny-eleo a repens/ tam nieco ostava a dari sa tam preto riase.
Eleocharis som dnes zostrihal - zbavil som sa podstatnej casti zelenej riasy vlaknitej.
28.10.2015 som prikupil 8x rasborky - Boraras urophthalmoides.
Cize momentalna osadka:
3x neonka modra + 1x neonka klasika
3x panciernicek nano /zistil som ze oni niesu dva ale az traja

/
2x clea helena
2x rasbora galaxy / - ano uz iba... asi som kupil stare rybky, hmm a ze preco boli za 1,4 e kus... /
8x rasbora urophthalmoides / pidi

/
a ano aby som nekrivdil 3x krevetka red