Ahojte takze po case zasa nejaky mensi update

rozhodol som sa po dlhom uvazovani, ze prejdem na poriadnu filtraciu.
Objednal som skrinku pre aqua Eheim Scubacube 64 pekne na to moje akva sadne a do buducna to bude zaklad pre moj plan co je vymena za Cube 40x40 tak uvidime

Skrinka pride niekedy zaciatkom roka lebo nie je skladom, filter som vybral Eheim 2213 ktory by som chcel poskladat ako tu uz bolo video z youtube ze na spodok pojdu molitany 3x(hruby, stredny a jemny) a na to pojde 3L Eheim Pro tak uvidime. Kedze bude vsetko presuvat tak budem musiet vybrat vsetko z akva a prebehne trosku zmenou...dufam,ze ryby to tych par hod docasne mimo akva zvladnu.
Pribudli aj dve rastlinky Microsorum trident a HYDROCOTYLE tripartita. Zatial vyzera trident v pohode. Uvidime ako pojde hydrocortyla. Po presunuti akva pojde na spokod Tropica substrat takze by to mohlo pomoct rastlinam v miestach kde nemam osadene hnojivove gulicky. Microsorum Windelov sa v akva drzi velmi dobre, uz ma dost vela mladych vyhonkov ktore sa postupne zacnu oddelovat. Ak by niekto chcel vramci KE podarujem

Taktiez nana a ostatne rastlinu rastu bez problemov.
K osadenstvu,
tu mi uz odisli 3pandy, posledna varka co som kupil, jednoducho z nicoho nic po case kazda odisla, nerastli vobec takze podla vsetkeho to vyzeralo na nejaku vnutornu vyrozu. Moje prve dva kusky su krasne velke a nic im od zaciatku nie je tak uvidime. Chcel by som tam pridat zopar kuskov Corrydoreas Habrosus tento tyzden len cakam kym sa v akvaristike trosku zdrzia a pridem ich zopar zobrat.
Tetra amandae sa stale krasne drzia. Ukazalo sa, ze mam len 2samicky a 8samcekov

z coho som trosku sklamany je ich spravanie. Drzia sa vacsinou v dolnej alebo strednej casti, dost malo sa pohybuju po celom akva a tak som sa rozhodol pridat nieco dalsie male. Zakupil som 10x microrasbora kubotai

a musim povedat, ze je to uzasna rybka. Ziva, krasna farba, plavu po celom akva, doslova zozeru vsetko co im dam nie ako amandae ktore su fakt dost vyberave. Nahanaju sa a v akva to zije. Odkedy su tam mam pocit, ze aj amandae sa viac rozplavali po akva a snazia sa zgrupovat.
Smutny som bol ale ze jeden kusok kubotai zdochol do 48hod od pridania do akva

a dalsia mala bud to krupicku alebo pliesen na papuli. Tak som okamzite zacal liecbu produktom Voogle po dobu 5dni podla davkovania a musim povedat, ze to zmizlo postupne pomaly prec. Po 5dnoch uz tam nic nemala tak som sa potesil.
Krevetky ziju stale pocet nezmeneny, samicky sa stale mnozia len skoda, ze z toho potomstva nic nebude no na rozmnozovanie som ich nekupil.
Helenky, to je moja radost momentalne, tie sa mnozia ako na beziacom pase

vsade v akva vidim nove a mlade kusky. niektore uz budu musiet ist pomaly von z akva takze ak by niekto chcel rad podarujem.
Otikovia stale v pocte 2, malo kedy ich je vidiet, vacsinu casu pri zapnutom svetle su schovane a ukazu sa az ked sa svetlo vypne.
Fotky pridam vecer, uvidime ako to pojde dalej a premyslam o tom ako akva prestaviam po presune a ci z toho neurobim nieco jednoduchsie.