skala napísal:druha vec, skori samci byvaju casto menej plodny, ako ti, ktorim mecik a gonopodium narastie neskor. taki su najlepsi.
skala napísal:barky, co som ale pocul - tak, vraj sa k rozmnozovaniu ani nemaju, ti lyrovity samci
skala napísal:raviolka - ale co tam po vystavach, to je uplne od veci.(
skala napísal:
ale nechapem, preco by pripominali neskore samce samice. ved tam ide o par tyzdnov rozdiel, ti samci su uplne normalny.?
skala napísal:
inak to co citujes - Dokopila - mam poznamku - to ze je viac samcov zo skorych svedci o tom, ze neskorsi samci su plodnejsi. ide o to, ze na samicku je zvycajne treba viac bielkovin, viac potencie
skala napísal:
podla mna je to uplne logicke
johhhny - "nie, je to tak, ako skala napisal. Vcera som o tom cital, ti skori samci su aj vzrastom mensi a su aj menej plodni, prave preto ich treba aj z chovu odstranovat, lebo prave oni sa dostanu ako prvi k samiciam a tym sa znehodnocuje cely chov."
skala napísal:sorex: je nelogicke, aby ti z lepsim koefickientom prezitia mali nizsiu plodnost? preco? ved ked je niekto sikovnejsi - pohyblivejsi mensi samcek, tak nemusi byt natolko plodni, ako vasci, neskorsi samec, ktori je nemotornejsi?
skala napísal:no a ten testosteron - mam zopar ani nie vyhrad, ale pochybnosti. jednak som si vobec nie isty, ci ryby maju testosteron, ale dajme tomu
skala napísal:... mecune, samci su znami socialnym spravanim, ktore naznacujes. Ale nie v akvariach, to je prilis maly priestor, tam sa to tak neprejavi...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.