Zdravim Vas. Po viac nez 4 mesiacoch sa mi akvarko pekne zabehlo, voda je cista, hodnoty meriam pravidelne (Gh, pH, dusicnany su v norme), osadenych je cca 60% plochy akvaria, pridavam CO2, presvetlenie akvaria ma hodnotu cez 0.6W/l s a su pridane aj reflektory. Rastlinky (echinodorus subulatus, egeria najas, egeria densa a sagittaria subulata) prosperuju, maju peknu farbu (az na sagittariu, na tej je hneda riasa, nakolko som svietil len 15 wat. trubicou. Predvcerom som pridal dalsiu s reflektorom) a pustaju nove vyhonky. V akva mam 4 kusy slimakov, 6 krevetiek (tie su v poslednej dobe casto pod korenom), 7 neoniek cervenych a samicu mecuna mexickeho cerveneho. Samec po 2 dnoch uhynul

. Chcem sa opytat, ci robim dobre, ze som tam tych mecunikov dal. Som zaciatocnik a asi som urobil chybu. Najprv som konal a teraz rozmyslam. Bol by som velmi nerad, ak by sa u mna co i len jedna rybka necitila dobre. Mozem dokupit samceka mecuna, ci mam dat tu samicku prec (napr. kamaratovi so 70 litrovym akvarkom)? Tie neonky by mali byt v pohode ak sa nemylim. Ak by som mal dat tu samicku prec, co by ste poradili ako nahradu? Chcem aby rybky mali u mna raj

Dakujem za pomoc a rady. Prajem prijemny den