Robo111 napísal:... vratil som sa odtial s nezodpovedanymi otazkami, co sa deje s tolkymi rybkami, ked niektori kupovali min. 6-7-x druhov... Kam to vsetko ukladaju?:) Predavaju dalej? Polovicu beru kamaratom? ...Bol tam napr.Rakusan(?), ktory bral, aspon na zaciatku, ked som tam bol ja, "kazdy druhy druh" - ten mal zjavne tak plnu penazenku, "ze neriesil", ak sa rozhodol - ostatni sa mohli vtedy len prizerat. Ale to opisujem len jedneho, ktoreho som mal na ociach (sedel som dost vpredu) - bolo tam viac takych.
Na upresnenie, osobne som vo vrcholových sezónach mal bežne v chove 60 - 70 druhov + ďalších niekoľko desiatok foriem killi.
Jediná potreba je, mať k dispozícii nespočet menších nádrží a dobrú organizáciu chovu, čo je rutinnou záležitosťou.
Na podobných aukciách sa málokedy aktívne zúčastňujú chovatelia, pre ktorých je to len sezónna, alebo príležitostná zábava a podľa toho sa odvíjajú aj dražobné ponuky, ktoré ako si si všimol, idú občas pre bežného smrtelníka do relatívne závratných súm, teda aj počet vydražených druhov, je závislý od toho, ako vážne, sa dotyčný chovateľ nimi zaoberá. Odvrátená, resp. negatívna stránka veci je, že nie všetky druhy sa podarí udržať, resp. rozmnožiť a istíš sa alternatívnymi druhmi.
Osobne, pokiaľ mám o nejaký druh záujem / priatelia z dražieb ti to potvrdia

/,tak skupujem všetky vystavené kolekcie rovnakého druhu na tej-ktorej aukcii, jednak kôli úhynom / pri vydražení 1 páru, je vysoké riziko, že niektorý jedinec uhynie pri preprave, alebo pri karantenizácii / a jednak je to dražobná taktika...