Dik Vincent, aspon niekto reaguje.
Pri tych vsetkych prispievateloch, som si asi naivne myslel, ze tu niekto prevadzuje Azetohnoj (aka upraveny EI).
Hladal som nejake informacie - co mam ocakvat pri zacati hnojenia, kolko mam dat stabilizovaniu,... Vsade o tom pisu ako o pomaly zazracnej metode a tak trivialnej, ze to musi dat kazdy. A hlavne laik. Tak som si myslel, a zrejme opat naivne, ze tu proste taky ludia budu a poradia. Ale moja chyba.
1. idem zalozi temu - som zvedavy ci tam sa mi niekto zacne vyjadrovat k hnojeniu. Nechcel som zakladat vlastnu, ale pisal som to sem, aby bola EI tema obohatena aj o trable, prax, skusenosti - proste to mat na jednej kope a nie na desiatich miestach.
2. nech som cital, nikde som nenasiel jasnu "specifikaciu" rastlineho akva. okrem toho, ze obsahuje vacsie mnozstvo rastlin a ryby su tam len ako doplnok. Neviem ako mam zmerat rastlinnu hmotu. Je fakt, ze som videl aj "rastlinne" viac osadene nadrze. Preto som chcel aj niekoho kto by mi toto povedal. "Loki, toto nie je rastline akva. Toto je normalne akva a tu je par rad ako to prevadzkovat."
3. Kedze ta povazujem za skuseneho amatera(ako sa ty sam nazyvas

), tak skusim pocuvat teba - vypojil som jednu 24W trubicu a vybral ju. Asi by som mal teraz predlzit cas osvetlenia - teraz 7 hodin.
4. DC idem sledovat - stale je pekne zeleny.
5. Uz vymenene. To bolo take zelanie rodinneho prislusnika. Uz po nalepeni ma to "sralo"

Uz je cierny

6. Ten mam rad - ale zial teraz nesmiem, prisny zakaz. Alebo Alibernet

7. Idem na to. Len keby tu niekto bol a trochu pomohol akym smerom. Ved necestujem na Mars, kde nikto este nebol. A kedze kazde akva je individualne a rady velmi vseobecne. Preto toho "guru".
8. Nemozem to takto nechat. Toto nie je trochu zelenej, hnedej a ruchy ako v mojom 20L, kde po znizeni casu osvetlenia, zelena a hneda prakticky neexistuje a ruducha zacina mat ustup. Tu mam sinice, po 24h od cistenia, nastup zelenej. Ide to fakt rychlo. Naschval som necistil bocne skla, aby som videl co sa bude diat. A dialo sa to rychlo, veelmi rychlo. Akva bez rias urcite nebudem mat nikdy, ved sa to vlastne ani neda. Riasy tam jednoducho patria. Otazka je kolko ich je tam "treba"

9. Nechcem hned menit a reagovat. Voda si pamata a akvaro ma urcitu zotrvacnost. Preto som si aj marne ziadal, nejakeho hnojica. Ale si budem musiet pomalicky skusat - pokus-omyl.
Inak fakt dik Vincent. Aspon mam pocit, ze tu niekto funguje a chce viest diskusiu.
PS: To vlakno tu uz je: Vid tuto:
nova-akva-sk-informacie-t10096.htmlnova-akva-sk-informacie-t10096-288.html#p291398nova-akva-sk-informacie-t10096-312.html#p291543