No čistá jako čistá... gupek je plná Venezuela a na většině míst jde o nepůvodní ryby. Ani tam, kde kdysi původně Poecilia reticulata žila (a v La Playon to je velmi pravděpodobné), dneska nemusí plavat divoké populace nesmíchané s gupkami odjinud. I tam jsou děcka, co si koupí barevné paví očko a když je to omrzí nebo se přemnoží, pustí je do stoky za domem. Být u nás tak teplo jako tam, tak máme taky gupky všude a nejen jevlada napísal:Jsem rád že mám od Romana čistá přírodní paví oka z La Playonu z Venezuely.
To usuzuješ na základě vzhledu, nebo chování, nebo...?SoRex napísal:Čím déle různé barevné populace od Clarkiho vydávaných za "bifurky" pozoruji, tím jsem rozpačitější a mohu říci jen jediné - jsou to téměř jistě Micropoecilia, rozhodně ne Poecilia.
Tohle je zrovna jedna ze stránek, kterým docela věřím a je to asi jediná potenciální bifurka, která se dá vygooglit. Na to, že by to mohla být bifurka, ale ukazují víc lokalita + přehled autora v oboru, než ta rybka samotná. Bohužel je to špatná fotka a jestli takhle vypadá bifurka, ok, ale moc nám to neřekne... prostě nevýrazná Micropoecilia, až na ten ocas stejná jako třeba mladý nevybarvený sameček piktyTercius Scipio napísal:...stojí aspoň za úvahu, či ryba na druhom obrázku nie je práve bifurka. Podľa kresby na chvostovej plutve a názvu by to totiž bifurka byť mohla.
Je otázka, čemu říkáš "čisté". Přírodní populace pikt i parae jsou pomíchané, to je prostě fakt. U obou druhů to dědění barev sice funguje jinak, ale i tak - "čisté" obě ryby rozhodně jsou. Jestli chceš mít "čisté red pikty" tak bych to chápala, jen je to jiné pojetí "čistoty"clarkii napísal:Nic co sem sehnal ve velkoobchode nebylo cisté,treba picty mi házou stále nekolik barev.U parae se mladí samci jeste nebarvej,ale predpokládám ze tam budou taky mísenci.
Raviolka napísal:Otázka spíš zní, jestli někdo v Evropě (nebo na světě) chová čistou bifurku? Ty Vládo víš, jak vypadá?
"Micropoecilia bifurca El Salto" se toulá po Evropě už několik let a podle všeho je to čistá gupka...??
http://www.aquariumforum.de/showthread.php?t=179605
http://www.forumnanoaquaristik.de/index ... stID=27186
atd.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.