Chcel by som sa podeliť s mojim prvým akváriom po 5-7 rokoch. Je to taký môj comeback po 10r chove korytnačiek písmenkových. V tomto akvárku som si vtedy odchovával živú gubkoidnú potravu, no teraz dostalo oveľa vyššie poslanie.
Akvárium "Mini oáza pokoja" je založené 11.1.2011 a slúži hlavne pre moje potešenie a obdiv druhých (ale to asi až časom

rozmery:
40x20x20 (cm), používam aj krycie sklá
pozadie
Samolepiaca čierna tapeta.
(mám odloženú aj oblohovo modrú, ale keď vidím veľa pekných nádrží s čiernym pozadím, neodolal som)
Filtrácia:
Ohrev:
V mojom prípade je ohrev nutný, lebo keď na tomto byte nie som, teplota môže klesnúť aj na 16°C
Poznámka:
S filtrom nie som absolútne spokojný a vŕta mi hlavou prerobiť filter tak, aby som do neho mohol zabudovať aj ohrievač, v akváriu som pôvodne nechcel viditeľú absolútne žiadnu techniku. Zároveň by som asi aj efektívnejšie využil objem filtračných náplní.
Substrát:
Plánoval som nejaký funkčný substrát (veď prečo v miničku nevyskúšať), tak som zvolil JBL Manado, kúpil som vrecko 3L. Je to hnedý substrát zrnitosti 1-2mm (odhad) so schopnosťou naväzovať živiny. Pôvodne som chcel aj výživové dno s použitím JBL florapol, ale to akosi nevyšlo

Tento "problém" som konzultoval aj v téme tu na fóre:
http://www.akva.sk/post173180.html?hilit=JBL%20florapol#p173180
(pokračovanie v ďalšom príspevku)