Rád by som napísal skúsenosť s filtrom Bluwave03 (sorry Sijo, zase využívam tvoje fórum)
Pred časom som použil túto tému na riešenie problematiky silného prietoku (350l/h v 40L akváriu) - môj subjektívny názor bol, že ten prúd bol prisilný na tak malé akva
takže niekedy najjednoduchšie riešenia sú najlepšie: po čase sa mi podarilo zistiť (stačili dva kliky, ale predtým ma to nenapadlo), že existuje v predaji samostatné čerpadlo Blupower (od tej istej značky), s prietokom 250l/h. stačilo teda iba vymeniť čerpadlá a všetko funguje podľa mojich predstáv, prietok sa znížil a počuteľne sa znížila aj hlučnosť filtra (prakticky je nepočuteľný).
Takže, ak niekto má tento filter, ktorý je ozaj super, a má pocit, že má silný prietok, stačí za cca 14Eur kúpiť čerpadlo 250l/h (nižšie sa už nevyrába). Dokonca, je možné kúpiť za cca 3 Eur iba samotný rotor čerpadla 250l/h, ktorým stačí nahradiť ten silnejší.
Tento filter naozaj odporúčam pre inter-filtristov. Esteticky absolútne nevadí, nič netrčí, žiadne káble, samostatné ohrievače (má kompartiment aj na ohrievač), žiadne filtríky. Veľmi dobre sa čistí, má aj mechanickú aj biologickú filtráciu, veľa filt. hmoty. Jediná "nevýhoda" je, že zaberie viac miesta, avšak ak s tým rátame už od začiatku, je to ako keby bolo akva skrátené o 8 cm, inak nič, všetko je schované.
cezar.milan napísal:Mirko1A
Chápem aj obhajobu tvojho filtra, ťažko sa ho vzdať. Je okolo neho taká nie moc čistá reklama. Totiž to raz za čas ho budeš musieť z akvária vybrať a nechcem ťa strašiť, čo za ním uvidíš

za filtrom nie je nič, iba čistá voda a sklo. je tam totiž cca 0,8 cm medzera medzi sklom a filtrom, rybky tam radi plávajú, prepchávajú sa tam, prípadne skrývajú (tetry medené keď sa klbčia), tiež bojovnica, aj otíci, možno aj tým sa to čistí, takže obava, že by tam bol nejaký sajrajt odpadá.