Ďakujem za podnety a sorry Sijo, že tak robím v tvojom fóre, kde čerpám inšpiráciu.
cezar.milan napísal:Skús, či nejde vybrať čerpadlo z toho filtra.
Čerpadlo vybrať ide, avšak nedá sa nahradiť iným, lebo iné tam nepasuje kvôli priemeru rúrok. Asi to tak majú ošetrené, je to uzavretý systém ako v Apple, žiadne alternatívne dielce

Ale možno sa to dá nejakými redukciami alebo prechodnými hadičkami ... uvidím, možno nad tým budem špekulovať.
cezar.milan napísal: Skús ten filter ponúknuť na výmenu za niečo iné
To asi nie, lebo ja tomu filtru naozaj nič nevyčítam, okrem tej absencie regulovania a silnému prúdu. Inak je perfektný, 3-komorový. Vy odborníci máte radi veľa filtračnej hmoty, v tomto prípade to naddimenzovanie beriem pozitívne.
A inak on je síce veľký, ale opticky neruší, lebo je to všetko schované aj s ohrievačom v jednej krabici. Naschvál kvôli tomu som ho kupoval s vedomím, že akvárium nie je 40l ale menej, ak sa odčíta objem filtra (ten je možno tak 4 l).
cezar.milan napísal: No a nakoniec, takto by som to ale neriešil, doslova ho "vypchať" plastovými drátenkami na riad
skúšal som napchať dovnútra filtračnú vatu, nepomohlo. A aj v obchode mi to moc nedoporučovali.
Možno skúsim poloupchať len vývod, ako radí Radorado. Obávam sa však, že to len zrýchli prúd, ako keď na hadici v záhrade priškrtíš koniec, či mýlim sa?
K vonkajším filtrom mám rezervovaný postoj kvôli hlučnosti a strachu z vytečenia, ale možno ozaj časom na to prejdem

Ešte raz vďaka.