Mino17 napísal:Nejdem rýchlo ale proste aj otec chce začat s rybkamy jamu dam toto jasi kupim 180 tej s abudem venovat naplno.
Ak bývate spolu je potrebné jeho a tvoje akvárium?
Podobne ako ostatným mi pripadajú tvoje otázky,konanie,odpovede nevyzreté k veku,čomu predchádzalo preskakovanie z jednej témy do druhej,tretej a aj napriek upozorneniam si nedokázal pochopiť,kam si bol smerovaný.
Pre ľudí nie je motivujúce písať o tom istom.
Prečítaš,čo sa napíše ale onedlho sa opýtaš na v základe to isté,len inak.Každý sme individuálna osobnosť z odlišnými schopnosťami vnímania,intelektu.
Ak máš nejaký problém chápania bez zábran priznaj.Vyhneš sa ponižovaniu a iným slovným napádaniam,prirovnaniam,ktoré by neboli ale to by nemali nikdy.
Vždy Ti niekto napíše na tvoju otázku ale nech je vidieť výsledok.Preto ma zaujíma to

,čo sa pýta Loki.
Viac sa totiž preberá tvoja osoba ako tvoje akvárium.
Nechcem aby si to zle pochopil aj tie posledné príspevky predomnou.
Ak dostaneš odpoveď

spracuj ju,ak nepochopíš,opýtaj sa ešte raz a priznaj,že si nepochopil.Bez zábran a hanby.
Pri zakladaní 125 už bola chyba,že si nedal výživný substrát ako prvú vrstvu pod štrk.
Ja by som kašľal na vyberanie štrku,nechal to ako je.Rastliny sú nenáročné,gupky zanedlho dodajú pre rastliny dosť výkalov,z ktorých si budú brať.
Pýtal si sa na vhodnú veľkosť tvojho substrátu.Zrnitosť je dobrá pre rastliny,len nech je dostatočne vysoké,ako písal Pavlov 5-6-7 cm je paráda.Nevidieť podľa fotky veľmi,no asi si to len málo lízol kamienkami.Aby rastliny dobre rástli,dosyp ak je menej.
Ceratophylum(plávajúca rastlina) sa opakujem už je dobrá v hustom zložení,lebo svetlo máš 0,4 W/l,čo je silnejšie ako tvoje druhy rastlín potrebujú.Neriedil by som zatiaľ.Rastlinky sú posadené aj tak po bokoch akvária a svetla majú ažaž.
Rybám poskytne ako úkryt,tak znižuje riziko stresu zo silného osvetlenia.
Pri krmení však ostávajú vločky vo vrchnej časti plávajúcej rastliny.Gupky sú priezkumníci a prehľadajú tú masu lián,len pancierníky budú mať málo potravy.Im by som kúpil tablety,ktoré spadnú na dno.
Niečo sa na teba očividne nalepilo,keď sa stále pýtaš na baktérie ale už Nitrivec dookola nerieš.
Vyše mesiaca sa už rozmnožujú a osídľujú celé akvárium.Nekupuj naviac,čo nemusíš,nedaj sa zlomiť v akvaristikách,že to a to je dobré a musí sa používať,lebo pomáha akváriu.Povedz,že si najprv o tom prečítaš a možno nabudúce.