Tak teraz sa citim ako pako

. Ale vysvetlim:
@prasan - ak mas pocit, ze ta potrebujem presviedcat o svojej dovere, tak neviem, kde si tomuto prisiel. Zvlast, ked ta nepoznam ani osobne. Nic v zlom. Toto je diskusne forum, kde o svojich nazoroch a diskutujeme, nie parlament aby sme presviedcali ostatnych o svojej pravde.
prasan, martin_s - velka cast ludi ktorych poznam a co pouzili drevo z prirody im zacalo vo vode vylucovat nejaky sliz, plesne, nasledovali zakaly. Su akvaristi, co na drevo z prirody doplatili (zakal, zapach, alebo uhyn ryb) a v podstate museli zalozit akvarium nanovo a nerobi im to ziadny problem. Po tychto skusenostiach to ani nemienim skusat.
Ja idem na istotu a som opatrny. Akvarium, material a napad si chystam pred zalozenim niekolko mesiacov. Predstava, ze by mi jedno poondiate drevo, na ktorom som usetril 20-30€ (hovorim o svojich objemoch) znehodnotilo akvarium, kde som pouzil Amazoniu, prip. ak som koren zahrabal do strku nejakym sialenym, ale efektnym sposobom, tak by ma od zlosti asi roztrhlo.
Je to pre mna aj financna skoda, lebo obcas si do noveho akvaria kupim rastlinu, ktora je aspon trsku raritkou a jej udrzanie zavisi od fungujuceho akvaria.
Navyse ten koren nie je zadarmo ani z prirody, musim ho ist hladat a z prechadzky ho tahat domov a vymyslat, ako opachu ocistit od blata a pripadne dezinfikovať. Stoji to cas a obcas nejaky ten benzín/naftu. Ale OK, v pripade mensich korenov to nie je problem.
Inak este vas mozno prekvapim, podobny nazor mam na kamene z prirody. Aj do 100L akvaria aby som si mohol vyberat je potrebne cca 20kg kamena, mozno aj viac. No toto by sa mi teda nechcelo vlacit z hory do auta. Staci prist do zahradneho centra a vybrat si z lomového kameňa urceneho pre skalky a ozdobné ploty. Cena 20-40 centov za kilo a moznost vyberu farby, tvaru a velkosti mi za to stoji. Zvlast ked uvazim, za kolko sa predavaju kamene do akvaria v akvariskych obchodoch.
Na fore nie som ziadna rozdvojená osobnost a za svojimi nazormi si stojim. Preto predpokladam, ze ked sa ma niekto spyta na nazor, tak pozna moj pristup k akvaristike a moze ocakavat, ze rady budu korenspondovat s mojim vlastnym pristupom k tomuto hobby.