Rozmer akvaria
120x50x50 cize 300l
pod to opláštený jokel o výške 40cm. Spolu s Akváriom je to do 100cm. Jokel je taký nízky z dôvodu, že akvárium je pod zníženým stropom (podkrovný byt). Nakoniec som to mohol zdvihnúť o trochu viac, nemusel som filter dávať vedľa akvária.
Osvetlenie
2x Tommy LED LFL-CL-1200 36 W modro-biela. Často svietim len jedným (bližšie k prednej stene akvária)
Pozadie
Čiernym matným sprejom zvonku streknutá zadná stena akvária
Filtrácia
Eheim pro4+600.
Ako filtračné média som zvolil nasledovné (zdola nahor)
1) biomolitan TM20
2) zeolit
3) kocka biomolitanu obsypaná matrixom
4) kocka biomolitanu obsypaná matrixom
5) Pôvodný predfilter.
Jemnú bielu vatu som nedával.
Celkovo filtráciu som riešil v tomto vlákne:
eheim-professionel-4-600-vs-jbl-cristalprofi-e1502-greenline-t17069.html
Dno
Jemný kremičitý piesok - frakciu netuším, asi 1mm - proste jemný

Ryboše
10x Aulonocara stuartgranti chilumba (zatiaľ sa vyfarbil 1 samec, ale bude ich asi viac). Idú pomalšie
8x Otopharynx lithobates Sulphur head yellow (3x samec 5x samica - Alfa samec si to už s tými dvomi vysvetlil)
8x Aulonocara fire fish red dragon (min 2x samec)
Všetko je to ešte omladina, uvidíme časom, ako sa to celé vyfarbí

Flóra
ništ

Dekorácia
Pieskovec - okrúhliaky
Tu sa to ale z času na čas mení

Aby som pomohol cirkulácií, tak som na protiľahlú stenu dal prúdové čerpadlo JVP-201. Dal som ho asi 25cm od dna, má dve hlavy, každú som nasmeroval inak, aby mi spravilo pekný okruh.
Filter som zatiaľ nečistil, keďže beží cca týždeň osamote (predtým asi týždeň spolu s pôvodnou kockou biomolitanu a čerpacou hlavicou).
Minimálne 1x do týždňa prebehnem hubkou na riad zvnútra sklá, odkalím + vymením cca 1/3 vody a ak sa mi moc trú o dno alebo šutre, pridám kuchynskú soľ.