Kopkin napísal:Zdravim, ja mám v práci malé 22 litrové akvarko s párom mečúniek a jednu guramu + 1 acistrus.
Samček mečúňa je trochu menší od samice a tá ho dosť bije aj s guramou.Chudák sa skrýva kde sa dá, vyzerá zúfalo aj keď plutvy má v poriadku.Neviem ako mu môžem pomôcť.Mám ho radšej vyloviť?A dokúpiť velkosťou vhodnejšieho samca??Len to by som ho musel dať k cichlidám domov na spestrenie stravy a to mi je ľúto...
Neviem neviem.. O mečúňoch sa hovorí, že sú to dosť mierumilovné rybky. Aj keď každý jedinec má svoju špecifickú povahu. Ja osobne som problémy nemal. V robote bolo akva plné živorodiek a tam tiež všetko ok. Samček by mal byť od samičky menší a hlavne chudší - to je normálne.
Inak u mňa sa v podobne malom akva dosť zmenilo správanie rýb po tom, ako som pridal dekoráciu. Možno, keď akva preorganizuješ tak, aby si každá rybka mohla utvoriť svoje mini-teritórium sa to zmení. (U mňa mala samička mečúňa vždy svoje miesto na molitane od filtru a black molly (dnes už ex.) "sedávala" na takom dlhom vzduchovacom kameni, ktorý som kúpil a bol cez celé akva