A vôbec... kedy sú tieto rybky "dospelé". Poznám to podľa veľkosti? V menšom akva totiž moc nedorastajú. Má niekto praktické skúsenosti, ako dlho taký mečúň vydrží.
Keď sa už aj vytrú (neviem, či je to u živorodiek ten správny výraz

nino_q napísal:nam sa tie viedenske mnozia asi ako gupky, rodicov neodlovujeme ani ich nicim specialnym nekrmime
Spectre napísal:Má niekto konkrétne skúsenosti s množením mečúňov. Vyžadujú špeciálnu pozornosť, alebo sa dajú rozmnožiť "len tak"? Je nejaký rozdiel medzi mečúňom "klasickým" a vyšľachteným (Viedenská forma - celá červená ryba aj s červenýma očáma)
Spectre napísal:A vôbec... kedy sú tieto rybky "dospelé". Poznám to podľa veľkosti? V menšom akva totiž moc nedorastajú. Má niekto praktické skúsenosti, ako dlho taký mečúň vydrží.
Spectre napísal:Keď sa už aj vytrú (neviem, či je to u živorodiek ten správny výraz), tak treba po úspešnom narodení (u živorodiek asi správny termín
) odloviť rodičov, alebo tam môžu ostať?
Spectre napísal:Znamená to teda, že mečúne sa mi rozmnožia len tak? Treba ich mať viacej, alebo stačí mať jednoho samčeka?
Aton napísal:Spectre napísal:Znamená to teda, že mečúne sa mi rozmnožia len tak? Treba ich mať viacej, alebo stačí mať jednoho samčeka?
Jeden samček sa len tak nerozmnoží... treba mu dať aspoň jednu samičku...
Spectre napísal:Som zvedavy, s ktorou zacne partit
tomasm napísal:Mozes mat v akva aj nejake ryby (napr. Skalare), oni sa ti o narodene potomstvo zivorodiek radi postaraju ... A budu to drzat na prijatelnej urovni. Ak mas dostatok skrys (rastlinnu dzunglu), zopar ich velmi lahko prezije. Ale od mecunov necakaj nejake velke potomstvo, mava ich menej a samicky rodia tak cca raz za mesiac.
Spectre napísal:Ako zistim, ze ma samcek o samicku zaujem a ze budu mlade rybky?
Spectre napísal:Ako zistim, ze ma samcek o samicku zaujem
tomasm napísal:Spectre napísal:Ako zistim, ze ma samcek o samicku zaujem a ze budu mlade rybky?
U zivorodiek ? Vzdya vsimnes si to ze ma napadne velke brucho. a tak trosku ked sa pozeras z boku je aj hranate ... Potom neskor (tesne pred porodom) by si mal vidiet pri analnom otvore ciernu skvrnu ... S nimi naozaj netreba robit nic, len cuh mat v akva. Rozmnozia sa same (ako gupky).
majko napísal:Spectre napísal:Ako zistim, ze ma samcek o samicku zaujem
To nemozes prehliadnut. Samcek nahana samicku, robi okolo nej rychle pohyby v kruhu, ma napate vsetky plutvy a casto pri tom vsetkom cuva. Proste sa predvadza ako pubertak. Potom sa snazi dostat k nej z boku no a ....
denis napísal:Spectre na co ti je ci ma samcek o samicku zaujem? Jedneho dna bude tucna a "okoti" sa.
a 23°C nie je nizka teplota. ked budes mat 19° je nizka a budu ti chytat plesen
majko napísal:Spectre napísal:Ako zistim, ze ma samcek o samicku zaujem
To nemozes prehliadnut. Samcek nahana samicku, robi okolo nej rychle pohyby v kruhu, ma napate vsetky plutvy a casto pri tom vsetkom cuva. Proste sa predvadza ako pubertak. Potom sa snazi dostat k nej z boku no a ....
Spectre napísal:denis napísal:Spectre na co ti je ci ma samcek o samicku zaujem? Jedneho dna bude tucna a "okoti" sa.
Hehe, ale bez samceka by male rybky zrejme neboli, nie??? Alebo ho snad ta samicka donuti?
nino_q napísal:majko napísal:Spectre napísal:Ako zistim, ze ma samcek o samicku zaujem
ja by som len doplnil ze v tej zaverecnej faze dost napadne pohybuje gonopodiom![]()
![]()
denis napísal:Spectre napísal:denis napísal:Spectre na co ti je ci ma samcek o samicku zaujem? Jedneho dna bude tucna a "okoti" sa.
Hehe, ale bez samceka by male rybky zrejme neboli, nie??? Alebo ho snad ta samicka donuti?
ved si pisal, ze mas samceka. tak len cakaj. asi si naozaj nedockavy.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.