filtrik ak by som volil tak do takeho rozmeru externy, predsa len je to mensi rozmer a filter by tam len zavadzal.
podobne ak chces usetrit tak nemusis verit ze strk od Sera je lepsi ako hocijaky iny strk, je to len + znacka a za tu sa plati.
postaci ti nejaky chutny strk riecny 1-2mm ak chces napriklad HC...zalezi od toho ci planujes pridavat CO2 cez burciak alebo nie kedze je fajn mysliet aj na narocnost toho daneho koberceka.
takisto by som si nemylil slovo substrat a strk..substrat chapem ze to je vyzivne dno ktore das pod strk aby rastliny vedeli korenmi prijimat extra ziviny co vo vode nenajdu alebo maju preferencie ich prijimat korenmi.
osadenstvo by slo dokopy ak sa ti gubky pacia, ja by som skor volil mensie rybky rodu boraras, takych 10 kuskov, maju 1-2cm a su takisto pekne a hlavne to nie su zivorodky tak nebudes mat starosti s tym co urobit s drobcami (osobne mi bolo luto ich davat majitelom vacsich ryb na skrmovanie) a zaroven robia aj menej bordelu. je zname ze zivorodky radi kakaju a vela

a samozrejme je fajn mysliet ze mesiac dva by si mala v akvariu len rastlinky, pripadne po 2-3 tyzdnoch zabehu krevetky, az potom ryby.